Rubriek: Galerie

Iris Schomaker – ‘Come to the Edge’

Reflex Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 26 april de eerste Benelux-expositie van kunstschilder Iris Schomaker. De Duitse kunstenaar geniet internationale bekendheid met haar expressieve, grote aquarellen en olieverf werken op papier. In de schilderijen spelen abstracte figuren de hoofdrol. Voor de expositie ‘Come to the Edge’ is een gelijknamig boek uitgegeven met een

Lees verder...

Truth is a Product: Okker Art Gallery toont Bram Reijnders

Tot en met 5 februari is in Okker Art Gallery in Amsterdam een expositie te zien van Bram Reijnders. Het betreft de expositie Truth is a Product, waarbij ingegaan wordt op de vraag wat we tegenwoordig nog kunnen geloven in een wereld die zich zo snel ontwikkelt dat antwoorden eigenlijk bijna onmogelijk te geven zijn.

Lees verder...

Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 5 november een expositie van de Nederlandse kunstfotograaf Jan Stel. Aanleiding is de lancering van zijn eerste boek ‘Manmade / no human’. De gelijknamige expositie toont de fascinatie van de fotograaf voor verlaten gebouwen met een karakteristieke architectuur.

Lees verder...

Søren Solkær exposeert bij Vroom &Varossieau

De Deense fotograaf Søren Solkær exposeert van 9 september tot en met 9 oktober 2016 bij kunstgalerie Vroom & Varossieau in Amsterdam. De kunstfotograaf heeft voor ‘SURFACE’ in allerlei wereldsteden bekende en opkomende street artists geportretteerd bij hun fascinerende en veelal kleurrijke werken in de openbare ruimte. 

Lees verder...

The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery

Ter gelegenheid van het nieuwe boek ‘David Bowie – The Seventies’ van Gijsbert Hanekroot presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Nederlandse popfotograaf maakte in de jaren ’70 unieke foto’s van de legendarische zanger. De expositie is te zien van 16 juli tot en met 27 augustus.

Lees verder...

Vroom &Varossieau exposeert met Braziliaanse street artist Cranio

Kunstgalerie Vroom &Varossieau presenteert van 28 mei tot en met 27 juni met trots het kleurrijke werk van de Braziliaanse street artist Cranio. Met ‘Amazonian Diet’ laat Cranio op kritische wijze het ware leven van de 21e eeuw zien. De galerie toont schilderijen, tekeningen en voor het eerst ook toys en een twee meter hoog beeld

Lees verder...

Kunstgalerie Vroom & Varossieau opent deuren in Amsterdam

In Amsterdam opent een gloednieuwe galerie haar deuren. Kunstgalerie Vroom & Varossieau is vanaf donderdag 31 maart aanstaande actief en is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van zowel aansprekende internationale kunstenaars als opkomend talent.

Lees verder...

Fotograaf Erik Hijweege exposeert met ‘Sublime Nature’

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 19 maart tot en met 7 mei een expositie van de Nederlandse fotograaf Erik Hijweege. Zijn serie ‘Sublime Nature’ laat intrigerende foto’s zien van iconische landschappen, stormen en watervallen. De onbedwingbare schoonheid van natuurgeweld en de nietigheid van de mens vormt daarbij het centrale thema.

Lees verder...

Galerie Post + García toont gouaches Eugène Brands

Eugène Brands (Amsterdam 1913 – 2002) is een van de grondleggers, maar ook de bekendste dissident van de na-oorlogse kunstbeweging CoBrA. Een deel van zijn werk wordt nu getoond in Galerie Post + García in Maastricht.

Lees verder...

The Photo Graduates x Bob Smit Gallery

The Photo Graduates is een platform voor en met nét afgestudeerde fotografen. Oprichters Michèle van Vliet en Nana van Dijk besloten op basis van hun eigen ervaring als jonge fotograaf om een platform op te richten voor jonge fotografen die de moeilijke periode moeten overbruggen tussen de veilige kunstacademie en het bestaan als zelfstandig kunstenaar.

Lees verder...

S|2 x NL: exclusieve kunst in een pop-up jasje

Nog slechts anderhalve dag resteert voor de pop-up expositie S|2 x NL, een exclusieve tentoonstelling bij Sotheby’s Amsterdam. Ten tijde van het Amsterdam Art Weekend eind november werd deze expositie geopend en sinds 30 november is deze alleen nog op afspraak te bezichtigen. Kunst.blog.nl nam zelf een kijkje en werd niet teleurgesteld!

Lees verder...

Hein de Kort exposeert in artKitchen Gallery

In artKitchen Gallery is tot en met zondag 29 november 2015 de expositie Modern Roadkill van Hein de Kort te zien. Voor het eerst kan kennis gemaakt worden met een geheel andere kant van de striptekenaar. Hein de Kort voegt met Modern Roadkill een nieuwe dimensie toe aan zijn kunstenaarschap, namelijk de derde dimensie.

Lees verder...

De nieuwsgierigheid van jonge kunstenaars bij Galerie Pouloeuff

In Galerie Pouloeuff zal vanaf 13 november een expositie te zien zijn van vier jonge kunstenaars. De expositie ‘Nieuwsgierigheid’ staat geheel in het teken van werken die iets vertrouwds hebben, maar tegelijk de nieuwsgierigheid opwekken. Alle werken hebben iets wat het bekijken waard is om daadwerkelijk te zien en te begrijpen wat er te zien

Lees verder...