Het geheim van klassieke muziek

Hoe komt het dat jij bepaalde muziek zo mooi vindt? Soms zelfs zo mooi dat de tranen over jouw wangen biggelen? Leon Berendse, fluitist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, neemt je op de tweede editie van Classicial Crash Course mee langs de mooiste klassieke muziek die er ooit gemaakt is. Hij doet dit op woensdag 26 oktober aanstaande. Berendse onthult de geheimen achter de tearjerkers en de wegdroommelodieën, en illustreert dat met livemuziek van Händel, Erik Satie, Vivaldi, Bach en muziek uit Jaws. Dat doet hij samen met de jonge sopraan Lilian Farahani en een deel van het orkest in de Concertzaal van Felix Meritis.

Classical Crash Course is een samenwerking tussen het Nederlands Philharmonisch Orkest en Felix in de Steigers. In vijf kwartier krijg je mooie klassieke muziek te horen en steek je ook nog wat op van de muziek die je overal in terug hoort: van jazz tot elektronica, van pop tot EDM. En die samenwerking is niet zomaar: De concertzaal van Felix Meritis was namelijk tot ver in de 19e eeuw de belangrijkste muziekzaal van Amsterdam en genoot een grote internationale reputatie. Zo gingen bijvoorbeeld stukken van Saint-Saëns en Brahms hier in première en was Napoleon fervent bezoeker. De Kleine zaal van Het Concertgebouw is zelfs geïnspireerd op de ovale concertzaal uit 1788.

Zaal open: 20.00 uur

Aanvang: 20.30 uur

Tickets: €15,- (€12,50 voor Stadspas/CJP/Student)

BRON: Persbericht Orkest

 

Lees ook:Classical Crash Course in Felix Meritis
Lees ook:Het Nederlands Philharmonisch Orkest in De School
Lees ook:Felix &Foam blaast Felix Meritis nieuw leven in
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest op Down the Rabbit Hole

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het geheim van klassieke muziek

 1. J j Lootsma

  Was Napoleon een fervent bezoeker van Felix Meritis ? Dat zou me verbazen. Welke bron gebruikt u hiervoor?

    /   Reply  / 
  1. José van der Wegen Auteur

   Beste Joanneke,

   Het betreft toch echt Napoleon Bonaparte. Hij bezocht samen met zijn vrouw Marie Louise in 1811 Felix Meritis en ook daarvoor bezocht Napoleon Felix Meritis.

   Mvg,

   José van der Wegen

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>