Rubriek: Museumprijs

Het Noordbrabants Museum wint Global Fine Art Award 2016

Het Noordbrabants Museum is met de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie samen met het Museo Nacional del Prado winnaar geworden van de Global Fine Art Award 2016 in de categorie ‘Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist’. De winnaars van de Global Fine Art Awards, in totaal 11 categorieën, werden

Lees verder...

Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award

Huis van Hilde is genomineerd voor een internationale prijs. Het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland maakt kans op de European Museum of the Year Award. Deze prijs werd in 2015 nog toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb, Kroatië, de winnaars bekend worden gemaakt.

Lees verder...

Nationaal Monument Kamp Vught wint BankGiro Loterij Museumprijs 2016

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2016 en ontvangt een bedrag van € 100.000. Het museum liet met 37,1% van de stemmen de andere genomineerden, Verzetsmuseum Amsterdam (33%) en Nationaal Militair Museum in Soest (29,9%), achter zich. Een recordaantal van ruim 79,5 duizend mensen stemde op de genomineerde musea,

Lees verder...

Genomineerden BankGiro Loterij Museumprijs bekend

Nationaal Militair Museum in Soest, Nationaal Monument Kamp Vught en Verzetsmuseum Amsterdam zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2016. De publieksprijs gaat dit jaar naar een oorlogs-, verzetsmuseum of herinneringscentrum.

Lees verder...

Websites musea bieden vaak onjuiste informatie

Onoverzichtelijke sites, het ontbreken van openingstijden, weinig inspiratie en geen contactmogelijkheden. Dat is kort samengevat de kritiek van de consument op de meeste websites van musea. Veel musea slagen er niet in om bezoekers online te informeren, en al helemaal niet om te inspireren het museum te bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van Museumkwartier.nl.

Lees verder...

Fries Museum en Stedelijk Museum Alkmaar winnen Turing Toekenningen

Irene Asscher-Vonk, voorzitter van de Museumvereniging, heeft in Museum Boijmans van Beuningen namens de Turing Foundation twee Turing Toekenningen uitgereikt aan het Fries Museum won een geldbedrag van 500.000 euro voor de tentoonstelling ‘Alma-Tadema: Houses of Life, Art and Imagination’ en het Stedelijk Museum Alkmaar won 150.000 euro voor de tentoonstelling ‘Vleiend Penseel. Caesar van

Lees verder...

Rijksmuseum wint European Museum of the Year Award

De European Museum of the Year Award 2015 is dit jaar toegekend aan het Amsterdamse Rijksmuseum. Volgens de jury van de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt is het Rijksmuseum een groots museum, dat een rijke ervaring aan het publiek weet te bieden waarbij alle leeftijden aangesproken worden.

Lees verder...

Fries Museum wint Museumprijs

Het Fries Museum is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 en wint daarmee een bedrag van € 100.000. Het museum liet met 40,1% van de stemmen de andere genomineerden, het Zeeuws Museum (32,3%) en het Amsterdam Museum (27,6%), na een nek-aan-nekrace achter zich.

Lees verder...

Drie musea maken kans op Museumprijs 2015

De drie genomineerden voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 zijn bekend. Het Zeeuws Museum in Middelburg, het Amsterdams Museum in Amsterdam en het Fries Museum in Leeuwarden maken kans op de Museumprijs in de categorie Streek- of Stadshistorische musea. 

Lees verder...

Klok & Peel Museum wint Museumprijs 2014

Het Klok & Peel Museum in Asten is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Het Klok & Peel Museum Asten liet de overige genomineerden, Naturalis in Leiden, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg, ver achter zich met 49% van de bijna 33.900 publieksstemmen. De prijs levert het museum 100.000 euro op. 

Lees verder...