Rubriek: Juwelenkunst

Beroemde Toscaanse zilverkunst komt naar Broek in Waterland

De internationale tentoonstelling ‘Argenterie Fantastìk’ van de beroemde Italiaanse zilversmid Giovanni Raspini komt naar Nederland. De collectie van 51 fantasierijke, zilveren juwelen en andere kunstwerken met bijzondere diervormen is van 19 tot 27 november te zien bij antiquair en zilverwinkel Old Memories in Broek in Waterland. 

Lees verder...

Een juweel van een verkoopexpositie

Dit voorjaar vindt op Buitenplaats Sparrendaal van 12 tot en met 14 juni een uiterst bijzondere verkoopexpositie plaats. Rond de 25 juweliers, edelsmeden en horlogespecialisten presenteren hun bijzondere collecties gedurende drie dagen gezamenlijk in de stijlvolle ambiance van Buitenplaats Sparrendaal.

Lees verder...

Exceptionele juwelen en edelstenen onder de hamer

Diamanten, edelstenen, juwelen, al deze glitters en glimmers vallen bij man en vrouw in de smaak. Sommige mensen beschikken over een hele collectie aan juwelen, zo ook Dimitri Mavrommatis, een bekende Griekse juwelenkenner. Bij Sotheby’s gaat op 12 november een deel van de collectie van Mavrommatis onder de hamer in Genève.

Lees verder...

Sieraden van Iris Bodemer & Ute Eitzenhöfer bij CODA

CODA Museum is een bijzonder museum. Het brengt educatieve elementen in combinatie met een tentoonstelling door een mix te bieden van bibliotheek, museum en archief. Het cultuurhuis dat CODA is brengt vanaf 1 juni een nieuwe expositie met de sieraden van Iris Bodemer en Ute Eitzenhöfer.

Lees verder...

Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s

Een ring met saffier heeft een recordprijs per karaat opgebracht op de veiling van Sotheby’s in New York. De ring van platina, een Kashmir saffier en diamanten bracht op de veiling ruim 5 miljoen dollar op. De waarde bedroeg om precies te zijn 5.093.000 dollar oftewel 180.731 dollar per karaat. 

Lees verder...

Museum Het Valkhof toont uitzonderlijk collier

Museum Het Valkhof in Nijmegen zal gedurende een korte tijd een zeer uitzonderlijk collier tonen aan het publiek. Het collier werd tijdens opnamen van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch ontdekt door juwelenexpert Maarten Akkerman. Tijdens de opnamen werd het collier geschat op een waarde van 125.000 euro. De eigenaresse heeft nu besloten het collier

Lees verder...