Rubriek: Mode en Kunst

Mode als kunst of kunst als mode?

Mode neemt een prominente positie in onze hedendaagse cultuur en is een van de grootste sectoren in de wereld. Maar is het kunst? De status van de mode binnen de kunstscène is een oneindig onderwerp van discussie. Misschien wordt tijdens de expositie Fashion vs Art een antwoord gevonden op deze vraag en discussie.

Lees verder...

Modeprijs voor een Koninklijke tas van start

De Joke Veeze Foundation organiseert voor de tweede keer een wedstrijd voor nieuw talent op het gebied van modevormgeving en modestyling. Dit jaar is het thema: ‘Ontwerp een Koninklijke tas’. De Joke Veeze Award 2016 zal worden uitgereikt aan de ontwerper van de meest verrassende tas en betreft een samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Lees verder...

Insteken, omslaan,… Breiwerk van Chanel tot Westwood in Kunsthal Rotterdam

De tentoonstelling ‘Insteken, omslaan,… Breiwerk van Chanel tot Westwood’ in de Kunsthal Rotterdam, toont een inspirerend overzicht van modebreiwerken uit de 20e en 21e eeuw. Meer dan 150 werken uit de roemrijke Engelse collectie van verzamelaarsechtpaar Mark en Cleo Butterfield zijn vanaf zaterdag 12 december te zien.

Lees verder...

Recordbrekende expositie Alexander McQueen komt naar Londen

De recordbrekende expositie ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’ komt naar Londen. Vanaf 14 maart 2015 tot en met 19 juli volgend jaar zal de expositie te zien zijn in het Victoria & Albert Museum in de Britse hoofdstad. De kaartjes voor de expositie zijn op dit moment al te koop, omdat de expositie enorm populair is. 

Lees verder...

Groningen omarmt Iris van Herpen

  Iris van Herpen is een van de opvallendste modeontwerpers van dit moment. Haar creaties verschijnen niet alleen op catwalks en in fashionmagazines, deze worden ook in binnen- en buitenland geëxposeerd in musea. Nu is het de beurt aan het Groninger Museum waar afgelopen weekend de solotentoonstelling van Iris van Herpen voor het publiek werd

Lees verder...

Kunstzinnige pumps

Via nujij kwam ik recentelijk een bericht tegen over 25 bijzondere pumps. Hoewel de meeste pumps mij niet erg comfortabel lijken, spraken de pumps van Tea Petrovic mij erg aan omdat ik deze meteen associeerde met gebouwen van de architect Santiago Calatrava. Deze associatie bleek te kloppen. Op haar website geeft deze jonge designer namelijk

Lees verder...

Louis Vuitton trekt kunstenares Yayoi Kusama aan

Marc Jacobs, creatief directeur van het modehuis Louis Vuitton, heeft de Japanse kunstenares Yayoi Kusama aangetrokken om een samenwerkingsverband aan te gaan voor een nieuwe productenlijn. Kusama is internationaal bekend om haar werken met polka-dots, vermoedelijk zullen deze dan ook niet ontbreken in de nieuwe producten. Bovendien zal Kusama de installatiekunst in de etalages verzorgen.

Lees verder...

Iris van Herpen in Centraal Museum Utrecht

In de nieuwe tentoonstelling  Het nieuwe ambacht die op 29 juni zal openen, presenteert Centraal Museum Utrecht het experimentele werk van Iris van Herpen en haar inspiratiebronnen. Van Herpen is één van de meest talentvolle Nederlandse modeontwerpers van dit moment. Bijzonder is dat ze tijdens de tentoonstelling een nieuw ontwerp middels vernieuwende technieken zal maken.

Lees verder...