Het Nederlands Philharmonisch Orkest in De School

Hoe ziet jouw ideale klassieke concert eruit? Die vraag proberen het Nederlands Philharmonisch Orkest en We Are Public te beantwoorden tijdens een exclusieve luistersessie in s105 in De School in Amsterdam op vrijdag 23 juni. Aan de hand van live fragmenten door zes topmusici van het orkest draait men in één uur door het klassieke repertoire. Van een bombastische Sjostakovitsj symfonie tot het minimalisme van Arvo Pärt, van de sierlijke barok van Bach naar de zwoele filmmuziek van Yann Tiersen, alles komt aan bod.

Met deze ontspannen sessie, die van 18.00 tot 19.00 uur duurt, wil het Nederlands Philharmonisch Orkest van de We Are Public-leden weten hoe hun ideale klassieke concertavond eruit ziet. De muziek staat natuurlijk voorop, maar beleving is minstens net zo belangrijk. Luister jij het liefst naar klassiek in Het Concertgebouw of wil je niks van het rode pluche weten en sta je liever met een biertje in je hand naar muziek te luisteren in De School? Alle opties komen aan bod.

Met alle input uit de sessie gaat het Nederlands Philharmonisch Orkest in het komende seizoen aan de slag. Het doel: een We Are Public-concert door het Nederlands Philharmonisch Orkest in seizoen 2017-2018. De leden van We Are Public krijgen tijdens deze luistersessie niet alleen een kijkje in de keuken van het orkest, ze mogen zelf dus ook daadwerkelijk gaan programmeren. Gespreksleider tijdens deze middag is Stijn Berkouwer; het orkest staat onder leiding van klarinettist Leon Bosch.

De School is te vinden aan de Dr. Jan van Breemenstraat 1 in Amsterdam. De zaal gaat open om 17.30 uur en het concert start om 18.00 uur. Het einde is een uur later voorzien, om 19.00 uur. De entree is gratis voor We Are Public-leden. Aanwezig is een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, te weten Robert Lis, viool, Tessa Badenhoop, viool, Odile Torenbeek, altviool, Anjali Tanna, cello, Toon Durville, hobo en Leon Bosch, klarinet.

BRON: Persbericht Orkest.nl

Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest op Down the Rabbit Hole
Lees ook:Het geheim van klassieke muziek
Lees ook:Koperblazers Nederlands Philharmonisch Orkest openen vernieuwd Oosterpark
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Veronika Eberle speelt Beethovens Vioolconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>