Kunstgalerie Vroom & Varossieau opent deuren in Amsterdam

Freedom Fighter van D-Face CREDITS: Vroom & Varossieau

In Amsterdam opent een gloednieuwe galerie haar deuren. Kunstgalerie Vroom & Varossieau is vanaf donderdag 31 maart aanstaande actief en is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van zowel aansprekende internationale kunstenaars als opkomend talent.

De Nederlandse street poet Laser 3.14, bekend van zijn scherpe en humoristische teksten, heeft de primeur met een solo-expositie waarbij hij zijn nieuwste objecten laat zien. Ook wordt er werk gepresenteerd van Banksy, D*Face, Keith Haring en KAWS. Voor de volgende expositie in mei en juni staat de Braziliaanse street artist Cranio centraal.

De expositie ‘Press Here For Some Counterculture’, van 1 april tot en met 15 mei, daagt kijkers uit voor een dialoog. Met krachtige, tekstuele zwart-wit objecten en een nieuwe patchwork installatie op hout, ventileert Laser 3.14 zijn mening over massaproductie en het huidige sociale, culturele en politieke leven. Als contrast presenteert hij een ‘Troublemakers Make The World Go Round’ sculptuur van staal.

Laser 3.14 is een van de meest zichtbare straatkunstenaars van Amsterdam. Met zijn poëtische, maatschappijkritische boodschappen op bouwafzettingen en steigerdoeken geniet hij al meer dan vijftien jaar wereldwijd bekendheid. Het is altijd een combinatie van letters met zijn pseudoniem Laser 3.14. Daarnaast maakt hij ook schilderingen, grafische tekeningen en sculpturale werken. Het werk van Laser 3.14 is aangekocht door het Amsterdam Museum en opgenomen in de permanente collectie.

De galerie is gevestigd vlakbij het Museumplein, midden in het monumentale Oud-Zuid, aan de Willemsparkweg 134. In een karakteristiek herenhuis zijn de begane grond en het souterrain getransformeerd tot een lichte, strak vormgegeven ruimte voor de optimale presentatie van kunstwerken. Een extra hoge wand biedt zelfs mogelijkheden voor grote, wisselende muurschilderingen. De galerie is ook beschikbaar voor besloten diners en presentaties.

Vroom & Varossieau is opgericht door Isabelle Vroom en Olivier Varossieau, Het duo is al sinds 2010 internationaal actief in de kunsthandel. Naast een galerie arrangeren zij voor aangesloten kunstenaars licenties en opdrachten voor muurschilderingen. Ook adviseert Vroom & Varossieau private verzamelaars bij de aan- en verkoop van kunstwerken.

BRON: Persbericht Vroom & Varossieau 

Lees ook:Vroom &Varossieau exposeert met Braziliaanse street artist Cranio
Lees ook:Søren Solkær exposeert bij Vroom &Varossieau
Lees ook:Digitale graffiti op Centraal Station
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Gemeente en museum betalen voor graffiti

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>