Rubriek: Musea in België

S.M.A.K. toont de menselijke figuur in 40 jaar schilderkunst

Vanaf 1 oktober is in S.M.A.K. in Gent de tentoonstelling These Strangers…. Painting and People te zien. De tentoonstelling biedt geen overzicht van portretten, maar toont de individuele oeuvres van een aantal schilders. De schilders werken daarbij vanuit de traditie van het portret, maar bieden de kijker gelijk de confrontatie om te kijken naar het onderwerp.

Lees verder...

Extra City houdt Open Call voor curatoren en kunstenaars

Extra City is een kunsthal in Antwerpen die inspiratie vindt in de stad om verschillende visies over onze toekomst te verbeelden; door nieuwe verbindingen te stimuleren tussen hedendaagse (inter)nationale beeldende kunst en kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. Voor de periode 2017-2019 houdt Extra City nu een Open Call voor curatoren en kunstenaars. 

Lees verder...

Een overdosis schoonheid in Antwerpen

In augustus en september neemt creatief platform voor sociale verandering Beauty without Irony (BWI) de eerste verdieping en de kasteeltuinen van Kasteel Sterckshof in Antwerpen over.  BWI presenteert er een groot aantal kunstenaars die u zullen verrassen met workshops, exposities, installaties, optredens en veel meer moois, waarbij u ook zelf desgewenst de handen uit de

Lees verder...

Extra City Antwerpen vaart nieuwe koers

De afgelopen zes maanden werkten de Raad van Bestuur en het team van Extra City Antwerpen onder begeleiding van een externe adviseur aan een sterkere positionering van de organisatie. Nu is de nieuwe missie, visie en directeur bekend. 

Lees verder...

Grafische kunst van Munch, Goya en Rops in nieuw museum Antwerpen

Het nieuwe museum De Reede in Antwerpen, dat in het najaar van 2016 zijn deuren opent, gaat de grafische kunst tentoonstellen van de wereldberoemde kunstenaars Edvard Munch, Francisco Goya en Félicien Rops. Initiatiefnemer is de gelijknamige Stichting De Reede. Het is voor het eerst dat een dusdanig omvangrijke collectie van ruim 150 werken van de drie

Lees verder...

Museum aan de Stroom viert vijfde verjaardag

Het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS) viert dit jaar haar vijfde verjaardag. In het weekend van 14 tot en met 16 mei vindt er dan ook een heus feestweekend plaats in en om het museum. Voor slechts vijf euro per persoon kun je een heel weekend mee feesten. 

Lees verder...

Patrick Corillon en het Mu.ZEE Imaginaire

Gedurende heel het jaar 2016 zal Patrick Corillon interveniëren in de collectiepresentatie van het Mu.ZEE. Vier tentoonstellingen, in verband met het project van het museum om een sterke dialoog tot stand te brengen tussen collectie, tentoonstelling en geheugenonderzoek, zullen elkaar opvolgen in elk van de vier seizoenen.

Lees verder...

Extra City toont The Riddle of the Burial Grounds

Hoe ziet ons landschap er in de toekomst uit? Hetzelfde als nu of zullen er rampen optreden waardoor ons landschap ingrijpend wordt veranderd? Een nucleaire ramp bijvoorbeeld kan een groot effect op de omgeving hebben, een effect dat nog jaren na de ramp zelf naijlt. Bij Extra City in Antwerpen wordt in de komende groepstentoonstelling

Lees verder...

Van de Velde en Buthe in S.M.A.K.

Vanaf 5 maart zijn in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst S.M.A.K. in Gent twee bijzondere exposities te zien. De ene is van een gevestigde naam uit de kunstwereld, Michael Buthe, de andere is van een jonge kunstenaar, Rinus van de Velde. Van beide kunstenaars wordt bij S.M.A.K. werk getoond. 

Lees verder...

Museum Mayer van den Bergh in de ban van de beeldtaal van Bosch

Jheronimus Bosch, de wereldbekende renaissancekunstenaar van de meest bizarre fantasieën en grillige figuurtjes, wordt dit jaar in Nederland uitgebreid gevierd met groots opgezette spektakels en tentoonstellingen. Ook het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen feest echter mee. Met de tentoonstelling Rondom Bosch toont het museum Boschiaanse schilderijen uit de eigen collectie.

Lees verder...