The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery

Ahoy, Rotterdam David Bowie, netherlands – 1976, (Photo Gijsbert Hanekroot/Redferns) Courtesy Eduard Planting Gallery

Ter gelegenheid van het nieuwe boek ‘David Bowie – The Seventies’ van Gijsbert Hanekroot presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Nederlandse popfotograaf maakte in de jaren ’70 unieke foto’s van de legendarische zanger. De expositie is te zien van 16 juli tot en met 27 augustus.

‘David Bowie – The Seventies’ geeft een beeld van de belangrijkste periode in de carrière van de zanger. Gijsbert Hanekroot en David Bowie ontmoetten elkaar zes keer. De galerie toont met name zwart-wit portretten, studiofoto’s en foto’s van concerten.

Bij de ‘Ziggy Stardust’ tour in 1973 fotografeerde Hanekroot Bowie in Earls Court in Londen. Hij maakte prachtige beelden van deze memorabele show met voortdurende kostuumwisselingen. In 1974 was Bowie in Hilversum voor opnamen van TopPop met het nummer ‘Rebel Rebel’. Niet lang daarna nam hij in het Amstel Hotel in Amsterdam een Edison in ontvangst tijdens een feestelijke persbijeenkomst. Van de ‘Thin White Duke’ tour fotografeerde Hanekroot in 1976 het concert in Ahoy Rotterdam en later ook de tour van 1978.

Gijsbert Hanekroot (1945) begon in 1969 als professioneel fotograaf. Hij was getuige van de explosie van de rockscene in de jaren zeventig, die hij vastlegde in talrijke iconische beelden. Van 1970 tot 1975 was hij fotograaf voor Muziekkrant OOR, waar hij werd opgevolgd door  Anton Corbijn. In 2008 verscheen zijn fotoboek ‘Abba…Zappa Seventies Rock Photography’ waarmee hij exposeerde in Londen, Moskou, Parijs en Tokyo.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

BRON: Persbericht Eduard Planting Gallery

Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Een koffer vol dromen met Dirk de Herder
Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>