ArtKitchen Gallery in de ban van Galerie A

CREDITS LOGO: ArtKitchen Gallery

Vanaf zondag 17 januari staat ArtKitchen Gallery helemaal in het teken van Galerie A van Harry Ruhé. De Amsterdamse galerie viert dit jaar haar 40-jarig bestaan.

Op de tentoonstelling Galerie A (1976-2016) zal werk getoond worden van 40 kunstenaars uit binnen- en buitenland die de afgelopen jaren met Galerie A hebben samengewerkt. Zo zullen werken getoond worden van Joseph Beuys, Günter Brus, Willem de Ridder, Reiner Ruthenbeck, Paul Sharits, Wim T. Schippers en Ben Vautier.

Op 17 januari 1976, op de dag af 40 jaar geleden van de opening, vond de opening van FluxShow plaats in Galerie A, een tentoonstelling georganiseerd in nauwe samenwerking met oprichter van de Fluxus-beweging George Maciunas. De tentoonstelling betekende tevens het begin van Galerie A. Omdat de ruimte niet erg groot was, zocht Ruhé naar een korte naam voor zijn expositieruimte en noemde deze bondig ‘A’.

Galerie A bleef zich in de jaren daarna onderscheiden door het tonen van performance art. In de jaren zeventig werkte Harry Ruhé samen met stichting De Appel en ook vele Weense Aktionisten hebben performances verzorgd. Daarnaast kon Galerie A als vernieuwend gezien worden door het aanbieden van multiples, kunstobjecten in oplagen.

Het karakter van de galerie is in de afgelopen veertig jaar veranderd: geen maandelijkse exposities meer, maar tal van evenementen onder de vlag van de CultClub. Deze informele en feestelijke bijeenkomsten organiseert Harry Ruhé samen met Jeannette Dekeukeleire.

De expositie Galerie A (1976-2016) is te zien van 17 januari tot en met 21 februari 2016.

BRON: Persbericht ArtKitchen Gallery

Lees ook:Hein de Kort exposeert in artKitchen Gallery
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop
Lees ook:Galerie Fons Welters is Galerie van het Jaar
Lees ook:Het verhaal van galerie Collection d’art
Lees ook:Kunstenares baart in galerie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>