Rubriek: Exposities

exposities

Tropic City Amsterdam: het experiment met Jólan van der Wiel

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017 showt Jólan van der Wiel Tropic City op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Vanuit een nieuwsgierigheid naar de extreme omstandigheden als gevolg van de opwarming van de aarde voert Van der Wiel experimenten uit om de tropische stad van zijn fantasie vorm

Lees verder...

Come Closer in de Oude Kerk

De Oude Kerk presenteert een nieuwe editie van het educatieve programma Come Closer, in aansluiting op de huidige tentoonstelling van Marinus Boezem. In de maanden februari en maart kun je deelnemen aan een programma waarin de gotiek en de architectuur van de renaissance de rode draad vormen.

Lees verder...

Lilith: van CODA tot Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 28 januari tot en met 18 maart een expositie van de Nederlandse kunstfotograaf Lilith. Met ‘Wallflowers and other people’ toont Lilith een selectie humoristische en ironische zelfportretten uit twee nieuwe fotoseries: ‘Bit Player’ en ‘Faded Glory’. Daarnaast is in het CODA Museum in Apeldoorn vanaf 29 januari een

Lees verder...

De bloemen van Piet Mondriaan

Het Rijksmuseum toont vanaf morgen, dinsdag 13 december, een selectie vroege bloemtekeningen- en schilderingen van Piet Mondriaan. Het is voor het eerst dat in Nederland aandacht op de bloemen van Mondriaan wordt gevestigd.

Lees verder...

Het Creatorium doet HET gewoon

Het gonst van de kunstzinnigheid op het moment in Alkmaar. Het ene initiatief volgt het andere op: netwerkgroepen, samenwerkingen en nieuwe platforms voor doeners. Alkmaar is geïnspireerd geraakt door de nieuwe cultuurnota Vision2020 waarin er (veel) meer plek moet komen voor productie met meer plekken in Alkmaar om te DOEN. Zo’n DOENplek is het CREATORIUM en

Lees verder...

De glasnegatieven van Cuijpers

In het Cuypershuis in Roermond bevindt zich een bijzondere collectie glasnegatieven, die een schat aan informatie bevat over het functioneren van de ateliers van de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers. Deze negatieven en de crowdfunding-campagne Breng Cuypers in beeld! staan centraal in de tentoonstelling Cuypers’ glasnegatieven.

Lees verder...

Met korting naar het Nederlands IJsbeelden Festival

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd wordt voor het Nederlands IJsbeelden Festival. Werd het festival voorheen in Zwolle gehouden, dit jaar is Amsterdam de plaats waar het kunstzinnige ijs te zien zal zijn. Kunst.blog.nl stelt de lezers van de blog in samenwerking met de organisatie in de gelegenheid

Lees verder...

De strandbeesten van Theo Jansen

Vrijdag 18 november opent in Museum Prinsenhof in Delft is de tentoonstelling Universum Theo Jansen - Of de wording van het strandbeest. Theo Jansen is afkomstig uit Delft en beleeft met deze expositie zijn eerste grote solotentoonstelling. 

Lees verder...

Het Noordbrabants Museum blijft in de ban van Bosch

Het Noordbrabants Museum blijft in de ban van Jheronimus Bosch. In de tentoonstelling ‘In de ban van Bosch: Pieter Breugel, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg’ (29 oktober 2016 t/m 29 januari 2017) brengt Het Noordbrabants Museum vier generaties kunstenaars bijeen van wie het werk sterk is beïnvloed door Jheronimus Bosch.

Lees verder...

Family Tree – Hedendaagse Chinese Kunst uit de Collectie Sigg in het Hedge House

Met de tentoonstelling Family Tree – Hedendaagse Chinese kunst uit de collectie Sigg brengt het Bonnefanten Hedge House voor het eerst Chinese kunst in de context van buitenplaats Kasteel Wijlre. In de aanloop naar de uitreiking dit najaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, die deze keer focust op China, wordt in Family Tree een

Lees verder...

Museumtijdschrift lanceert nieuwe tentoonstellingsapp

Tentoonstellingen worden op diverse manieren gepresenteerd: via de websites van musea, uiteraard via Kunst.blog.nl en andere websites, maar ook via Museumtijdschrift. Museumtijdschrift heeft nu een nieuwe app gelanceerd, waardoor je meer dan 2000 tentoonstellingen in binnen- en buitenland op je telefoon of tablet kunt inzien. 

Lees verder...

Een bloemenzee vol vrolijkheid

Honderden snijbloemen in hout en op doek, een fleurige kleurenzee, dat stemt vrolijk, toch? En als de wereld op dit moment één ding kan gebruiken is het wel een beetje vrolijkheid. Kunstenaar Peter Bastiaanssen heeft de bloemen tot een bloemenzee gemaakt en stelt zich daarbij de vraag: Hoe diep is een bloemenzee?

Lees verder...

The (In)constancy of Space-Struggle for Identity bij Arti

Komende vrijdag 26 augustus opent bij Arti et Amicitiae in Amsterdam een bijzondere multimediale expositie. Onder de noemer The (In)constancy of Space-Struggle for Identity tonen diverse prominenten Nederlandse en Kroatische moderne kunstenaars hun werken. Daarbij draait het vooral om man-made ruimte en de wispelturigheid daarvan in zowel fysieke, sociologische, symbolische, psychologische en ideologisch opzicht.

Lees verder...