Fotograaf Erik Hijweege exposeert met ‘Sublime Nature’

Erik Hijweege – Monument Valley Utah CREDITS: Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 19 maart tot en met 7 mei een expositie van de Nederlandse fotograaf Erik Hijweege. Zijn serie ‘Sublime Nature’ laat intrigerende foto’s zien van iconische landschappen, stormen en watervallen. De onbedwingbare schoonheid van natuurgeweld en de nietigheid van de mens vormt daarbij het centrale thema.

Erik Hijweege zag ruim tien jaar geleden zijn eerste roterende storm in Tornado Alley. Dit was het begin van een enorme zoektocht naar overweldigende natuur. Naast de stormen vond hij een nieuwe uitdaging in het niet te stoppen donderend geweld van watervallen in Afrika, Amerika, Brazilië en IJsland.

Door alle klimaatveranderingen lijkt de natuur alleen maar intenser te worden. Alsof moeder natuur de balans terug wil brengen na de voortdurende menselijke uitputtingsslag. De natuurkrachten uiten zich in een bijna oneindige variatie. Het ‘Sublime Nature’ project is daarom het best te omschrijven als ‘work in progress’.

Erik Hijweege (1963) besloot in 1998 om zijn grote passie te volgen en fotograaf te worden. Sindsdien werkt hij in opdracht en maakt hij vrij werk. In 2004 publiceerde hij het fotoboek ‘Noir’, waarin hij Afrikaanse bosjesmannen en albino’s in beeld bracht. In 2012 fotografeerde hij Nederland als miniatuur voor zijn boek ‘Holland’. Eind 2014 verscheen zijn boek ‘Endangered’ met foto’s van bedreigde diersoorten, diepgevroren in ijs.

Persbericht Eduard Planting Gallery via Monsieur PR

 

Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:‘The Hand of Man’ – Photographs by J. Henry Fair
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>