The Photo Graduates x Bob Smit Gallery

Luc Schol (eerste beeld boven), Cleo Wächter (tweede beeld boven), Anouk van Kalmthout (derde beeld boven) CREDITS: The Photo Graduates

The Photo Graduates is een platform voor en met nét afgestudeerde fotografen. Oprichters Michèle van Vliet en Nana van Dijk besloten op basis van hun eigen ervaring als jonge fotograaf om een platform op te richten voor jonge fotografen die de moeilijke periode moeten overbruggen tussen de veilige kunstacademie en het bestaan als zelfstandig kunstenaar. In het nieuwe jaar exposeren jonge fotografen bij Bob Smit Gallery. Stichting The Photo Graduates helpt getalenteerde fotografen bekendheid te genereren door jaarlijks een reizende tentoonstelling te organiseren en ze tijdens deze periode te ondersteunen bij het kiezen van werk, ontwikkelen van ideëen en te helpen met praktische zaken, zoals oplages en prijzen.

In 2016 start de reizende tentoonstelling in de Bob Smit Gallery, waar The Photo Graduates een selectie werk van de nieuwe talenten zal laten zien. Deze tentoonstelling is daarbij ook een crowdfunding, zodat de kersverse stichting de kosten van een aantal belangrijke zaken zal kunnen dekken en de talenten hun werk op zoveel mogelijk plaatsen kunnen laten zien. Tijdens de tentoonstelling, die van 9-16 januari 2016 zal plaatsvinden, zijn er van alle fotografen werken beschikbaar, die als Special Edition, in drie formaten (en dus in drie prijscategorieën) te bestellen zijn.

Op 9 januari opent deze crowdfunding en tevens eerste tentoonstelling van The Photo Graduates! De fotografen die deelnemen zijn Luc Schol, Cleo Wächter, Anouk van Kalmthout, Emilia Aivazian, Kiri Pruntel, Sem Langendijk en Lynne Brouwer, Davy de Lepper.

Kijk voor meer informatie op www.thephotograduates.com of https://www.facebook.com/thephotograduates

BRON: Persbericht The Phtoto Graduates

Lees ook:UNDISCOVERED door The Photo Graduates
Lees ook:KunstRAI terug van weggeweest
Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:De Talent Call van Foam Magazine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>