Vroom &Varossieau exposeert met Braziliaanse street artist Cranio

Cranio, Está, Servido CREDITS: Vroom & Varossieau

Kunstgalerie Vroom &Varossieau presenteert van 28 mei tot en met 27 juni met trots het kleurrijke werk van de Braziliaanse street artist Cranio. Met ‘Amazonian Diet’ laat Cranio op kritische wijze het ware leven van de 21e eeuw zien. De galerie toont schilderijen, tekeningen en voor het eerst ook toys en een twee meter hoog beeld van zijn markante blauwe indiaan.

‘Amazonian Diet’ is de eerste solo-expositie van Cranio in Amsterdam. Met zijn unieke Braziliaanse stijl en mystieke landschappen portretteert hij de negatieve gevolgen van de huidige consumptiemaatschappij. Cranio laat in zijn werk de impact zien voor de indianen in hun oorspronkelijke omgeving.

Fabio de Oliveira Parnaiba (1982) geniet als Cranio wereldwijd bekendheid met zijn muurschilderingen. Hij groeide op in São Paulo. In 1998 besloot hij dat de grauwe grijze muren in zijn stad wel een oppepper konden gebruiken. Later deed hij hetzelfde ook in steden als Barcelona, Berlijn, Londen, Los Angeles, Miami en Parijs.

Sinds 2008 is in de werken van Cranio een blauwe indiaan de hoofdrolspeler en inmiddels zijn handelsmerk. Met de nodige humor en creativiteit toont hij zijn betrokkenheid met de indianen in zijn land, de oorspronkelijke bewoners van Brazilië. Voor zijn werk gebruikt hij met name spuitbussen. Daarbij kan hij als een van de weinige kunstenaars ter wereld met een ultradunne naald fijne lijnen creëren.

Vroom &Varossieau is als galerie is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van aansprekende internationale kunstenaars en opkomend talent.

BRON: Persbericht Vroom &Varossieau via Monsieur PR

Lees ook:Kunstgalerie Vroom & Varossieau opent deuren in Amsterdam
Lees ook:Søren Solkær exposeert bij Vroom &Varossieau
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Leslie Smith Gallery dupe van diefstal op kunstbeurs
Lees ook:Amerikaanse maakt kartonnen kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>