Rubriek: Galerie

Reflex Gallery presenteert Joel Morrison

Reflex Gallery in Amsterdam presenteert van 6 mei tot en met 11 juli de eerste solo-expositie in Nederland van de Amerikaanse beeldhouwer Joel Morrison. De in Los Angeles gevestigde kunstenaar geniet internationale bekendheid met zijn sculpturen van hoogglans gepolijst staal. Reflex Gallery laat een selectie van recent werk zien, waaronder vier nieuwe sculpturen. Bij de

Lees verder...

Daniel Horowitz exposeert bij Rutger Brandt Gallery

Rutger Brandt Gallery presenteert met trots de nieuwe tentoonstelling ‘Noble Savage’ van Daniel Horowitz (New York, 1978). De term Noble Savage wordt gebruikt voor het idee dat de mens in zijn natuurlijke staat, onaangetast door moderniteit en technologie, zuiverder en minder corrupt is dan de zogenaamde beschaafde mens. Horowitz neemt dit als uitgangspunt voor zijn recente

Lees verder...

Lilith: van CODA tot Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 28 januari tot en met 18 maart een expositie van de Nederlandse kunstfotograaf Lilith. Met ‘Wallflowers and other people’ toont Lilith een selectie humoristische en ironische zelfportretten uit twee nieuwe fotoseries: ‘Bit Player’ en ‘Faded Glory’. Daarnaast is in het CODA Museum in Apeldoorn vanaf 29 januari een

Lees verder...

Jan van Hoof Galerie is Galerie van het Jaar 2017

Jan van Hoof Galerie in ‘s-Hertogenbosch is uitgeroepen tot de Galerie van het Jaar 2017. Dat bleek tijdens de finale van de verkiezing in Ahoy Rotterdam. Vorig jaar behaalde Jan van Hoof Galerie al een zesde plaats in de verkiezing. 

Lees verder...

Welke galerie wordt Galerie van het Jaar 2017?

De verkiezing Galerie van het jaar 2017 nadert haar climax: de tien finalisten zijn bekend. Op dit moment is de laatste juryronde gaande, waarna de stemmen geteld zullen worden. Zondag 13 november wordt de winnende galerie bekend gemaakt.

Lees verder...

Een bloemenzee vol vrolijkheid

Honderden snijbloemen in hout en op doek, een fleurige kleurenzee, dat stemt vrolijk, toch? En als de wereld op dit moment één ding kan gebruiken is het wel een beetje vrolijkheid. Kunstenaar Peter Bastiaanssen heeft de bloemen tot een bloemenzee gemaakt en stelt zich daarbij de vraag: Hoe diep is een bloemenzee?

Lees verder...

Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 14 mei tot en met 9 juli een expositie met nostalgische foto’s van The Rolling Stones in hun beginjaren. Aanleiding is de lancering van het nieuwe boek ‘Breaking Stones 1963–1965 : A Band on the Brink of Superstardom’ van de Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz.

Lees verder...

Rune Guneriussen exposeert in Rutger Brandt Gallery

Tot en met 5 maart is in Rutger Brandt Gallery het werk te zien van de Noorse kunstenaar Rune Guneriussen. Als conceptueel kunstenaar beweegt het werk van Rune Guneriussen zich tussen installatie en fotografie. Die combinatie komt uitstekend aan bod in de tentoonstelling A finalized independent time.

Lees verder...

Marilyn Monroe, icoon op alle fronten

Marilyn Monroe, noem haar naam en je weet direct over wie je het hebt. De Amerikaanse actrice en zangeres was tientallen jaren geleden een sekssymbool, een icoon van de jaren ’50 en ’60. En nog steeds is ze immens populair. Tekenend voor de populariteit in haar eigen tijd is nu een expositie van twee legendarische

Lees verder...

Galerie Fons Welters is Galerie van het Jaar

Galerie Fons Welters in Amsterdam is uitgeroepen tot de Galerie van het Jaar 2016. In de vierde en laatste verkiezingsronde gaf de jury de voorkeur aan Galerie Fons Welters boven negen andere genomineerde galeries. 

Lees verder...

Sotheby’s Amsterdam presenteert S|2 x NL

Sotheby’s Amsterdam presenteert met veel plezier S|2 x NL – de inaugurele tentoonstelling georganiseerd door Sotheby’s S|2 Gallery voor hedendaagse kunst in Nederland. S|2 x NL toont nieuwe schilderijen en beelden van vier jonge, opkomende hedendaagse kunstenaars: Matteo Callegari (1979, Italië), Austin Lee (1983, VS), Michael Manning (1985, VS) en Rafaël Rozendaal (1980, Nederland).

Lees verder...

Andrew Moore exposeert in Alex Daniëls Reflex Amsterdam

De Amerikaanse fotograaf Andrew Moore is een ster in het verweven van het verhalende verleden van een gebied met een onzekere toekomst. In de expositie Dirt Meridian, te zien vanaf 28 november tot en met 6 februari 2016 bij galerie Alex Daniëls Reflex Amsterdam, brengt Moore het gebied van de 100e meridiaan tot leven.

Lees verder...

‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs

Fotograaf Marie Cécile Thijs exposeert van 7 november tot en met 2 januari 2016  in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. ‘Past & Present Highlights’ toont een selectie van recent werk. Nieuw zijn haar foto’s van objecten uit de tentoonstelling Azië > Amsterdam in het Rijksmuseum en tulpen in Delfts blauwe vazen uit de collectie van

Lees verder...

Wie wordt Galerie van het Jaar 2016?

Naast de verkiezing voor Kunstenaar van het Jaar 2016 wordt dit jaar ook weer de Galerie van het Jaar 2016 gekozen. De afgelopen maand was de laatste stemronde en dat betekent dat inmiddels de tien genomineerde galeries bekend zijn. 

Lees verder...