Rubriek: Kunstroute

De Verbeelding aan de Amstel: unieke en eenmalige kunstroute langs de Amstel

Op 5 juni aanstaande vindt de Amstellanddag plaats waarbij boeren, kunstenaars en ondernemers hun deuren open zetten voor bezoekers. Tijdens de tiende editie kan men genieten van het prachtige eeuwenoude landschap waar de Amstel als verbindend lint tussen stad en land stroomt. Speciaal voor deze tiende editie is een unieke kunstroute opgesteld. 

Lees verder...

Beleef de Kunstschouw 2016 in Zeeland

Van 11 tot en met 19 juni is in Zeeland de Kunstschouw te volgen. De Kunstschouw is een route met hedendaagse kunst van allerlei pluimage. Maar ook met dit jaar ligt daarbij een focus op poëtische en kinetische kunst, met kunstenaars en de kunst van deze kunstenaars op privé-locaties die alleen tijdens de Kunstschouw voor

Lees verder...

The Amsterdam Trail: het kunstspoor langs hedendaagse en etnografische kunst

De kunstroute The Amsterdam Trail koppelt hedendaagse kunst aan etnografica. Toonaangevende kunstenaars onder wie herman de vries exposeren tijdens The Amsterdam Trail hun werk tussen maskers, amuletten en rituele objecten. Een Mayaschaal van vóór de jaartelling is bijvoorbeeld samen te zien met keramiek van Delphine Courtillot. Werk van Stanley Brouwn combineert ook wonderwel met een

Lees verder...

Een rondje kunst door het Statenkwartier

In het weekend van 16 en 17 april vindt in het Haagse Statenkwartier voor de vijfde maal het Rondje Kunst plaats. Met de kunstroute Kunstenaars in het Statenkwartier worden in totaal werken van 18 kunstenaars getoond. Zes kunstenaars binnen het Statenkwartier hebben hiervoor ook gastkunstenaars uitgenodigd. 

Lees verder...

Kunst aan de Vaart

In het weekend van 12 en 13 september wordt Kunst aan de Vaart in Assen alweer voor de negende keer  gehouden.  Dit jaar zijn op 40  locaties,  waaronder een aantal tuinen, werken te zien van 78 verschillende kunstenaars. 

Lees verder...

KadS [Kunst aan de Schinkel]

(Her)ontdek de Amsterdamse Schinkelbuurt van 27 september tot en met 8 november tijdens KadS oftewel Kunst aan de Schinkel. Gerenommeerde kunstenaars maken nieuw werk geïnspireerd op het thema ‘Verborgen Plekken’. 

Lees verder...

De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie

Tijdens de twee laatste weekenden van juni (20 + 21 en 27 +28 juni) wordt de Bommelse Kunstroute gehouden in Zaltbommel. Tijdens de Bommelse Kunstroute presenteren ruim 20 beeldende kunstenaars hun werk in ateliers en expositieruimtes binnen en buiten de wallen van Zaltbommel. Toegang is gratis.

Lees verder...

Kunstroute: GET LOST in Amsterdam

Vanaf 12 juni tot en met 27 september kun je in Amsterdam verdwalen tussen de kunst tijdens de GET LOST Kunstroute. Zeven bedrijven en organsiaties hebben kunstwerken ter beschikking gesteld van acht kunstenaars om te tonen in de publieke ruimte op de Zuidas van Amsterdam. 

Lees verder...

Op pad met de Amsterdam Trail

Galerie Lemaire organiseert met trots voor de vierde keer The Amsterdam Trail. Ook dit jaar laten hedendaagse kunstenaars hun werk zien in de galeries die gespecialiseerd zijn in etnografica en aziatica. Moderne sieraden, beelden, video’s en foto’s zullen staan tussen de rituele Afrikaanse maskers, schilden uit Nieuw Guinea, Tibetaanse dolken en precolumbisch aardewerk uit het verleden, ze komen

Lees verder...

Haarlem is bijna klaar voor de Lente

Sinds 2012 is het ieder jaar in Haarlem tijd voor een bijzonder voorjaar, namelijk de Haarlemse Lente. Dit jaar vindt de vierde editie van Haarlemse Lente plaats op 13 tot en met 15 maart. Tijdens de Haarlemse Lente zijn er tal van tentoonstellingen en activiteiten van alle deelnemers op diverse locaties.

Lees verder...

100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

Wat is er mooier dan tijdens het 100 jarige bestaan van het Statenkwartier een prachtige kunstroute te kunnen lopen of fietsen door datzelfde Statenkwartier en de sfeer te proeven van deze bijzondere buurt met haar kunstzinnige bewoners? Inderdaad, niets! Daarom kunt u op 11 en 12 april 2015 uw hart ophalen in het Statenkwartier in Den

Lees verder...

Breda in de ban van de Cultuurnacht

Al vijf keer eerder is één nacht in Breda benoemd tot Cultuurnacht. Dit jaar is de zesde editie aan de beurt en wel op vrijdag 23 januari. Het belooft een nachtelijk avontuur te worden waarbij je verrast wordt door meer dan 40 culturele instellingen. Zij openen hun deuren vanaf 19.00 uur tot diep in de

Lees verder...

Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend

Om Antwerpen extra uit te lichten als dynamische hedendaagse kunststad vindt van donderdag 29 januari tot en met vrijdag 1 februari 2015 het eerste Antwerp Art Weekend plaats. Dit is een vierdaagse manifestatie in tentoonstellingsruimtes in heel de stad Antwerpen.

Lees verder...

Biënnale Gelderland is klaar voor de Reload

Biënnale Gelderland is klaar voor de start. Vanaf vandaag tot en met 21 december 2014 wordt op drie uiteenlopende locaties, Museum Het Valkhof, Galerie Bart en Expoplu, een bijzondere selectie van hedendaagse beeldende kunst getoond. De selectie wordt gepresenteerd onder de noemer ‘Reload, kunst om op te laden’.

Lees verder...