Søren Solkær exposeert bij Vroom &Varossieau

Dabs Myla (Australia), Los Angeles 2013

De Deense fotograaf Søren Solkær exposeert van 9 september tot en met 9 oktober 2016 bij kunstgalerie Vroom & Varossieau in Amsterdam. De kunstfotograaf heeft voor ‘SURFACE’ in allerlei wereldsteden bekende en opkomende street artists geportretteerd bij hun fascinerende en veelal kleurrijke werken in de openbare ruimte. 

‘SURFACE’ is het resultaat van een drie jaar durende reis langs steden als Athene, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Los Angeles, Miami, New York, Parijs en Sydney. Op dynamische wijze fotografeerde Søren Solkær de mensen achter een van de belangrijkste, hedendaagse kunstbewegingen. Elke kunstenaar is geportretteerd bij zijn eigen kunstwerk. Daarbij heeft de fotograaf zich laten inspireren door filmmakers en schilders. Door het gebruik van kunstlicht en storytelling zijn hyperrealistische, filmische beelden ontstaan. De kunstenaars zijn vaak onherkenbaar.

Van het ‘SURFACE’ project is begin vorig jaar ook een gelijknamig, 240 pagina’s tellend fotoboek verschenen. In het boek zijn 135 kunstenaars opgenomen waaronder Shepard Fairey, Blek le Rat, DabsMyla, Ron English, FAILE, Kaff-eine, The London Police, Seen, Swoon en Vhils.

Søren Solkær (1969) is gevestigd in Kopenhagen. Als fotograaf geniet hij internationale bekendheid met zijn iconische portretten van artiesten als Arctic Monkeys, Björk, R.E.M. en U2. Het werk van Søren Solkær is gepubliceerd in toonaangevende magazines. Ook exposeert hij wereldwijd.

Vroom &Varossieau heeft in het voorjaar in Amsterdam haar nieuwe locatie geopend. De galerie is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van aansprekende internationale kunstenaars en opkomend talent. Daarnaast arrangeert Vroom &Varossieau voor de kunstenaars licenties en opdrachten voor muurschilderingen. Ook adviseert zij verzamelaars bij de aan- en verkoop van kunst. Vroom & Varossieau is gevestigd aan de Willemsparkweg 134 in Amsterdam.

BRON: Persbericht Vroom & Varossieau 

 

Lees ook:Vroom &Varossieau exposeert met Braziliaanse street artist Cranio
Lees ook:Kunstgalerie Vroom & Varossieau opent deuren in Amsterdam
Lees ook:Win ruim €13.000 in de Ørestad Street Art Competition
Lees ook:Hedendaagse kunst op Twente Biënnale
Lees ook:‘Storytelling’ – Collodium fotografie door Alex Timmermans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>