De hoek onder de aandacht: Extra City toont The Corner Show

The Corner Show bij Extra City CREDITS: Extra City

Hoeken zijn overal. In het dagelijks leven, in huis, op het werk, in de kunst. Maar wat krijg je als je al die hoeken combineert en kunstenaars de hoeken in beeld laat brengen? Dan krijg je de groepstentoonstelling The Corner Show bij Extra City Kunsthal in Antwerpen!

In deze groepstentoonstelling staat de hoek duidelijk centraal. De ruimte, de functie en het figuur van de hoek worden belicht vanuit het oogpunt van de kunst en de architectuur. Maar het gaat verder dan alleen de hoek. De tentoonstelling werd samengesteld op basis van gesprekken met de deelnemende kunstenaars over het gegeven van de hoek. Kunstenaars als Accattone, Wim Catrysse, Céline Condorelli, Jan De Cock, Ferry André de la Porte, Willem de Rooij, Koenraad Dedobbeleer, Maatschappij Discordia, Lili Dujourie, Kersten Geers, Aglaia Konrad, Germaine Kruip, Gabriel Kuri, Valérie Mannaerts, Katja Mater, Josiah McElheny, Manfred Pernice, Bas Schevers, Santiago Sierra, Steve Van den Bosch, Koen van den Broek, Joep van Liefland en Philippe Van Snick deelden hun visie en verhaal met de werken in de groepstentoonstelling.

De tentoonstelling is te zien vanaf 12 september tot en met 6 december. Er zijn om de twee weken op zondag gratis rondleidingen met gids bij de tentoonstellingen ‘The Corner Show’ en ‘Farah Atassi’, die gelijktijdig opent met haar eerste solotentoonstelling. Deze rondleidingen zijn op 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november en 6 december 2015, telkens om 14:00 uur.

BRON: Persbericht Extra City Antwerp

Lees ook:Bijzondere lezingen in Extra City Kunsthal
Lees ook:Extra City toont The Riddle of the Burial Grounds
Lees ook:The Image Generator II in Extra City Kunsthal
Lees ook:Kunst laadt je op tijdens Kunstnacht Den Bosch
Lees ook:Stedelijk Museum’s-Hertogenbosch presenteert Bosch Young Talent Show

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>