Rubriek: Kunst app van de week

Museumtijdschrift lanceert nieuwe tentoonstellingsapp

Tentoonstellingen worden op diverse manieren gepresenteerd: via de websites van musea, uiteraard via Kunst.blog.nl en andere websites, maar ook via Museumtijdschrift. Museumtijdschrift heeft nu een nieuwe app gelanceerd, waardoor je meer dan 2000 tentoonstellingen in binnen- en buitenland op je telefoon of tablet kunt inzien. 

Lees verder...

Mandala Festival is klaar voor editie 1

Na een kleine week bouwen is Mandala Festival klaar voor haar eerste editie. Meer dan honderd Creators verzamelden zich de afgelopen week op het terrein van Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Daar bouwden zij aan het nieuwste festival van Extrema. Er zijn hoekjes voor theater, podia voor muziek, kunstwerken op verrassende plekken, wellness en meer.

Lees verder...

Spelen volgens de regels of volgens de regels van de kunst

Mag je als volwassene nog wel spelen in een wereld waarin efficiëntie, controleerbaarheid en taakgerichtheid het credo zijn? Dat kun je zelf gaan ervaren in Assen. Zaterdag 24 oktober om 17.00 uur opent de tentoonstelling ‘Playing with Rules’ bij het CBK Drenthe in De Nieuwe Kolk. De expositie staat in het teken van spel en

Lees verder...

Bevrijdingsmuseum lanceert nieuwe app Warstories

Zondag 20 september lanceert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Groesbeek in samenwerking met Spektor Storytelling een spannende nieuwe app voor de iPhone. Met Warstories gaan gebruikers op zoek gaan naar locaties, verhalen en voorwerpen over de bevrijding in de regio Groesbeek-Nijmegen. 

Lees verder...

De Schetsende Verhalen van Joop van Egmond

Wie begint met tekenen, schilderen of een andere vorm van beeldende kunst, maakt vaak eerst een vormstudie, een schets. Aan de hand van die schetsen ontstaan uiteindelijk de kunstwerken die in musea of in galeries worden geëxposeerd. Maar soms vormen de schetsen an sich ook verhalen. Kunstenaar Joop van Egmond, ook wel bekend onder de

Lees verder...

ARTtube op Lowlands

Achttien musea brengen kunst, design en meer naar het bekendste festival van Nederland deze zomer. ARTtube presenteert op Lowlands de beste online kunst- en designvideo’s in de Pop Up Cinema, creatieve festivalgangers kunnen animaties maken, verkleed onderdeel worden van een kunstwerk of ‘trippen’ met museumdirecteuren.

Lees verder...

Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam

Het Cuypershuis toont tot en met 8 november 2015 de wisselexpositie “Een sieraad voor de stad”. Bij deze wisselexpositie is nu een digitale wandeling door de stad beschikbaar. Iedereen kan met de “app” van IZI Travel gratis de locaties in Roermond bezoeken, die relevant waren bij de oprichting van het Roermondse museum, circa 80 jaar

Lees verder...

Groninger Museum lanceert nieuwe iBeacon Museum App

Het Groninger Museum lanceert vandaag een nieuwe mobiele applicatie met iBeacon technologie. De nieuwe Groninger Museum app met veel informatie over het museum en de activiteiten is een nieuwe ervaring voor de museumbezoeker. De applicatie is ontwikkeld door de Groningse start up Tapme Media die deze innovatieve technologie een jaar heeft getest in het museum.

Lees verder...

Bonnefantenmuseum maakt debuut bij Google Art

Een deel van de collectie van het Bonnefantenmuseum is vanaf vandaag online te zien via Google Art Project. In totaal toont het museum 95 topstukken uit de collectie van 41 kunstenaars. Het museum zal deze online collectie geleidelijk uitbreiden.

Lees verder...

ARTtube is klaar voor de toekomst

ARTtube, het online videoplatform van musea in Nederland en België, breidt uit. Met een vernieuwde website en vijf nieuwe partners is ARTtube klaar om de komende twee jaar uit te groeien tot dé publieke bron voor kwalitatieve internetvideo’s over kunst en design.

Lees verder...

De Eerste Wereldoorlog in beeld

Wegens het grote succes wordt de tentoonstelling Shooting Range. Fotografie in de vuurlinie? in het Antwerpse Fotomuseum verlengd tot één februari 2015. Maar liefst 25.000 mensen hebben de tentoonstelling al bezocht. De tentoonstelling zoomt in op de rol die fotografie speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit was het eerste grootschalig conflict waarin het jonge medium

Lees verder...

Touch Van Gogh krijgt uitbreiding

De app Touch Van Gogh waarmee tot in detail schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) bekeken kunnen worden is uitgebreid met de drie werken De hut, Zeegezicht bij Les-Saintes-Maries-de-la-Mer en Tuin van de inrichting. Door de uitbreiding kunnen nu zes werken van Van Gogh ontdekt worden.

Lees verder...