Rubriek: Design

Dutch Design Week @ Van Abbe

Van 22 tot 30 oktober aanstaande vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Het Van Abbemuseum is een van de vaste deelnemers. Dit jaar toont het museum Broken White, samen met Design Academy Eindhoven, Pracht und Prinzip van ontwerper Bas van Beek, optredens in het kader van DDW en verschillende gastpresentaties. 

Lees verder...

Ikvind.je biedt jonge kunstenaar nieuw platform

Werk van aanstormend designtalent, de meest persoonlijke wenskaartjes van Nederland. Dat is het recept van Ikvind.je: een nieuw platform waarmee je echt originele wenskaarten verstuurt én waarmee je jonge kunstenaars ondersteunt. Ikvind.je is sinds deze week actief.  

Lees verder...

Sissy-Boy maakt design toegankelijk tijdens Dutch Design Week

Sissy-Boy is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Dutch Design route tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (17-25 okt). Voor alle designliefhebbers die de stap naar een veilinghuis te groot vinden presenteert het merk op 17 en 18 oktober een toegankelijke designveiling: ‘Hammer Time!’.

Lees verder...

Dutch Design Week 2015: Smeltkroes van design en duurzaamheid

Wat kun je allemaal doen met bouwmateriaal uit een (huur)woning? Tijdens de Dutch Design Week 2015 (DDW) van 17 tot en met 25 oktober 2015, is het pand aan de Vestdijk 133 in Eindhoven het toneel van de Circulaire Fabriek. In de voormalige garage/beddenzaak presenteert Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, een expositie over het hergebruik van

Lees verder...

RE Store maakt kunst uit afval

Upcycling van materialen, het hergebruiken van oude materialen; het is niet alleen hip, maar ook goed voor het milieu. Want waarom zou je een afvalproduct of een gebruikt artikel geen tweede leven geven? Sterker nog, je kunt er de mooiste dingen van maken. RE Store in Luik is daar het levende bewijs van. 

Lees verder...