Rubriek: Nieuws

nieuws

Tekenaar Peter van Straaten (1935-2016) overleden

Het alledaagse leven gezien door de ogen van Peter van Straaten. Met een eigen vorm van humor en soms een kwinkslag, maar bovenal herkenbaar als een tekening van Van Straaten. Jarenlang was zijn werk te zien in diverse kranten en tijdschriften en zijn werk werd ook meerdere malen bekroond. Maar helaas, Peter van Straaten overleed

Lees verder...

Melvin Moti in de Hermitage

In de Hermitage Amsterdam is van 26 november 2015 tot en met 6 maart 2016 Spectral Spectrum te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Melvin Moti. Hij is de winnaar van de vijfde editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een stimuleringsprijs voor talent in Nederland.

Lees verder...

Vooraankondiging: Daniel Kruger en zijn sieraden en keramiek

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont van 17 oktober 2015 tot en met 24 januari 2016 een groot overzicht van de Duits/Zuid-Afrikaanse kunstenaar Daniel Kruger. Het sensuele en kleurrijke werk van Kruger is geliefd bij internationale verzamelaars en musea. Eén van de grootste Kruger-collecties bevindt zich in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Lees verder...

Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht

Kunst kun je maken op alle leeftijden, het is immers niet gebonden aan leeftijd, afkomst, gender of cultuur. Iedereen kan kunst maken. Soms komt kunst echter tot stand door ingrijpende gebeurtenissen. Zoals de oorlog in Syrië.  In het kader van Wereld Vluchtelingendag heeft Save the Children een website met een verzameling aangrijpende tekeningen gelanceerd. De

Lees verder...

Vmbo-leerlingen SintLucas maken recordlino Van Gogh

De vmbo-leerlingen van SintLucas in Eindhoven hebben een record gevestigd door een enorme linoleumprint te maken. In de linoleumprint werden 14 schilderijen van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh verwerkt.

Lees verder...

Kunst.blog.nl op Facebook

Sinds deze week heeft Kunst.blog.nl ook een pagina op Facebook. Hier komen alle berichten van de blog ook op te staan, zodat je nooit meer wat op het gebied van kunst hoef te missen. Like de pagina via deze link.

Lees verder...

Excuses voor een dag geen berichten

Bij deze excuses voor een dag geen berichten. Als gevolg van een auto-ongeval werd de planning gisteren danig overhoop gegooid. Gelukkig is de schade enigszins beperkt gebleven met een kapotte auto, maar helaas ook een pijnlijke nek. Ik ga in ieder geval mijn best doen om jullie zoals vanouds dagelijks te voorzien van nieuws uit

Lees verder...

1.000.000 pageviews voor Kunst.blog.nl

Hoera! Kunst.blog.nl viert een klein feestje, want de 1.000.000e pageview is binnen. Ergens tussen 13.00 en 14.00 uur werd voor de 1.000.000e keer een pagina op Kunst.blog.nl bekeken!

Lees verder...

Kunstenaar Ger van Elk overleden

De kunstenaar Ger van Elk is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Amsterdamse galerie Borzo laten weten. Via Borzo werden exposities van Van Elk gehouden. Van Elk kan gezien worden als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars op het gebied van de conceptuele kunst.

Lees verder...

Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht

Den Haag is druk bezig met de voorbereidingen voor de Museumnacht op 6 september. Over exact een maand zullen maar liefst 38 culturele instellingen de deuren van 20.00 tot 01.30 uur openen voor bezoekers. Voor jongere bezoekers is er de Kindermuseumnacht. Deze start al om 16.00 uur met een feestelijke opening in het Gemeentemuseum Den

Lees verder...

Wereldmuseum start met eigen boutique hotel

Vanaf volgend jaar kun je in het Wereldmuseum aan het Scheepvaartkwartier overnachten. Dat meldt Misset Horeca naar aanleiding van berichtgeving op Hotel.blog.nl en het AD. Het boutique hotel zal uit 15 luxe kamers gaan bestaan. Deze kamers worden gevestigd in het kantoor van het museum.

Lees verder...

Digitale kunst aan de muur

Wie kiest voor kunst in huis, kan op verschillende manieren kijken. De één kiest voor een werk aan de muur, de ander voor een sculptuur. In de categorie kunst aan de muur is er nu een nieuwe ontwikkeling: FRAMED, een initiatief van het Japanse bedrijf FRM. 

Lees verder...

Academie voor Kunst en Ambacht verhuist naar Nijmegen

De Academie voor Kunst en Ambacht verhuist vanaf september 2014 van Den Bosch naar Nijmegen, naar De Lindenberg. Daarmee krijgt de afdeling ‘beeldend werken’ bij De Lindenberg een nieuwe dimensie. De Lindenberg in Nijmegen is het Huis voor de Kunsten in de stad. 

Lees verder...

Hommage aan Charles Vos in Maastricht

Dit jaar s het is zestig jaar geleden dat Charles Vos (Maastricht 1888 – Maastricht 1954) overleed. Museum aan het Vrijthof brengt daarom een hommage aan de ‘stadsbeeldhouwer van Maastricht’ en eert hem deze zomer met een tentoonstelling. 

Lees verder...