Museumtijdschrift lanceert nieuwe tentoonstellingsapp

Tentoonstellingen worden op diverse manieren gepresenteerd: via de websites van musea, uiteraard via Kunst.blog.nl en andere websites, maar ook via Museumtijdschrift. Museumtijdschrift heeft nu een nieuwe app gelanceerd, waardoor je meer dan 2000 tentoonstellingen in binnen- en buitenland op je telefoon of tablet kunt inzien. 

Met de app kun je zelf inzicht verkrijgen wat er te zien is en waar en wanneer dat het geval is. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store voor Android en de App Store van Apple. Het grote voordeel van de app is dat deze gemakkelijk te hanteren is, omdat er geen ingewikkelde invulschema’s gebruikt worden. Wil je een expositie in een bepaalde stad zoeken, dan is het invoeren van de eerste letters al voldoende. De locaties met exposities verschijnen dan als vanzelf in beeld, uiteraard beginnend met de letters van die stad. Ook kan er een selectie gemaakt worden op het soort tentoonstelling. Wil je alleen zoeken naar een galerie? Dan vink je dit aan, anders kun je kiezen op museum en galerie. Ook kan er onderscheid worden gemaakt tussen exposities over beeldende kunst, archeologie of vele andere kunstvormen.

Voor een overzicht van alle tentoonstellingen als je onderweg bent is deze app dan ook best een welkome aanvulling.

Lees ook:Gabberen, freerunning en nieuwe locaties tijdens Museumnacht010
Lees ook:Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend
Lees ook:Ontdek de Antwerpse Musea met de Antwerp Museum App
Lees ook:Kunst app van de week: BRAFA
Lees ook:100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>