ARTtube op Lowlands

04 Festivalgangers in de ARTtube tent 2014 CREDITS: ARTtube

Achttien musea brengen kunst, design en meer naar het bekendste festival van Nederland deze zomer. ARTtube presenteert op Lowlands de beste online kunst- en designvideo’s in de Pop Up Cinema, creatieve festivalgangers kunnen animaties maken, verkleed onderdeel worden van een kunstwerk of ‘trippen’ met museumdirecteuren.
Alle musea die zijn aangesloten bij ARTtube bundelen hun krachten ook dit jaar voor dit niet te missen event. Na een succesvolle eerste editie in 2014 staat ARTtube dit jaar opnieuw op Lowlands in een nog grotere tent. Het videokanaal voor kunst en design wil niet alleen online de collecties van musea samenbrengen voor publiek, maar ook offline het publiek kennis laten maken met de diverse kunstcollecties. In de tent van ruim 200 vierkante meter biedt ARTtube een gevarieerd film- en workshop programma tijdens Lowlands. Het is niet voor het eerst dat ARTtube te vinden is op Lowlands. Ook vorig jaar was ARTtube actief op het festival.

De ARTtube Pop Up Cinema is een relaxte bioscoop met de meest indrukwekkende en actuele films van de musea. De perfecte plek voor Lowlands bezoekers die even willen ontspannen!
Het hele festival lang kan het publiek creatief losgaan met het maken van animatiefilms over beroemde kunstwerken van onder meer Jeroen Bosch, Johannes Vermeer, Mondriaan en Malevich. Kunstenaarscollectief The Cardboarders wisselt drie vormen van animatie af, van life size stop motion tot een ‘gesammt-animatie’ aan de Wall of Frame. Iedereen kan een kunstenaar zijn! De gemaakte animaties worden direct getoond op schermen in en om de tent.

Museumdirecteuren en conservatoren geven op diverse momenten tijdens het festival flitslezingen in de ARTtube tent. Ze zoomen 15 minuten in op hun favoriete kunstwerk. Bezoekers krijgen kostbare inside information over kunstwerken. Naast de ARTtube tent staat het enorme LED scherm van Dropstuff. Festivalgangers kunnen hier op de foto in een levensgrote compositie, als onderdeel van een kunstwerk. Ze plaatsen zichzelf letterlijk in een schilderij. Met behulp van kostuums en een grimeur versmelten de bezoekers met topstukken. De
foto’s zijn terug te zien op het Dropstuff scherm en worden gedeeld via Facebook. ARTtube wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 en Mondriaan Fonds.

Kijk voor een voorproefje hier!

BRON: ARTtube

Lees ook:ARTtube komt naar Lowlands
Lees ook:ARTtube is klaar voor de toekomst
Lees ook:ArtTube gaat uitbreiden
Lees ook:Museum De Fundatie toont beelden op Lowlands
Lees ook:ARTtube lanceert ARTtinder: daten met kunst in het museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>