Augmented Reality in of juist achter de foto: Luc Dratwa

MoMa One by Luc Dratwa CREDITS: Luc Dratwa

De bekende fotograaf Luc Dratwa komt dit keer met een bijzondere expositie naar België. Onder de naam ‘Streets behind the scene’ biedt Dratwa een 2.0-ervaring in zijn foto’s door middel van een app. Een combinatie van technologieën en een meesterlijke aanpak brengt zijn werk tot leven voor de bezoeker.

Dratwa is er in geslaagd twee taferelen in één samen te vatten. Op het oog zie je slechts één beeld, maar met behulp van een speciale app wordt de wereld achter dit beeld getoond. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en daarmee geschikt voor zowel iPad en iPhone als de diverse Android-smartphones en -tablets. Het werk wordt na gebruik van de app onmiddellijk herkend en neemt een totaal andere dimensie aan. Er komt beweging in de foto en de acteurs komen tot leven in de scène.

In de app worden 36 verschillende werken getoond. Luc Dratwa stelt zijn nieuwe werken ten toon van 8 tot en met 30 augustus in de Absolute Art Gallery in Knokke en van 11 september tot en met 12 oktober in Brussel in Macadam Gallery.

Lees ook:Kunst app van de week: Lux in Arcana
Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Koninklijke wachtkamers
Lees ook:Kunst app van de week: Korean Artist Project
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>