Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam

persbeeld wisselexpositie Een sieraad voor de stad – Cuypershuis Roermond

Het Cuypershuis toont tot en met 8 november 2015 de wisselexpositie “Een sieraad voor de stad”. Bij deze wisselexpositie is nu een digitale wandeling door de stad beschikbaar. Iedereen kan met de “app” van IZI Travel gratis de locaties in Roermond bezoeken, die relevant waren bij de oprichting van het Roermondse museum, circa 80 jaar geleden. Het verhaal over dit hele proces wordt verteld door Pierre Cuypers.

“Een sieraad voor de stad” geeft een schets van de pogingen van de familie Cuypers om een museum te vestigen in Roermond. Vanaf 1902 lanceren Pierre en vooral zijn zoon Jos meerdere ideeën hiervoor. Door de ambitie van burgemeester Waszink en met het aanbod van Henry Luyten om een collectie van zijn schilderijen aan zijn geboortestad Roermond te schenken komt de zaak in een stroomversnelling. In augustus 1932 opent prinses Juliana, bij gelegenheid van 700-jarig bestaan van de stad, het Roermonds museum aan de Maastrichterweg.

Via deze speciaal ontwikkelde “app” kan iedereen de locaties in Roermond bezoeken, die relevant waren bij de oprichting van het museum. Meer informatie is te vinden op de website.

BRON: Persbericht Cuypershuis Roermond

Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond
Lees ook:Themarondleidingen ‘pronken met de stad’ in het Cuypershuis
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Crowdfundingsactie Cuypershuis Roermond is groot succes
Lees ook:De glasnegatieven van Cuijpers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>