Touch Van Gogh krijgt uitbreiding

Een still uit de app CREDITS: IJsfontein, Van Gogh Museum

De app Touch Van Gogh waarmee tot in detail schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) bekeken kunnen worden is uitgebreid met de drie werken De hut, Zeegezicht bij Les-Saintes-Maries-de-la-Mer en Tuin van de inrichting. Door de uitbreiding kunnen nu zes werken van Van Gogh ontdekt worden.

Volgens Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum, kunnen gebruikers met deze tweede release van de bekroonde app zes iconische werken van Nederlands bekendste kunstenaar ontrafelen en zo eigenhandig geheimen van Van Goghs schildertechnieken en werkwijze ontdekken. “De app, gemaakt voor de tablet, maakt gebruik van multitouchfuncties om gebruikers thuis te laten ontdekken welke geheimen er in en onder de verf schuilgaan. We maken zo resultaten uit jarenlang complex materiaal-technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk voor een breed publiek.”

De Engelstalige app met nu zes schilderijen van Van Gogh is geschikt voor iOS 6 en Android en gratis te downloaden via de Apple Store en Google Play. In oktober lanceerde het Van Gogh Museum de eerste release van de app Touch Van Gogh met drie werken van Van Gogh, te weten De slaapkamer, De tuin van Daubigny en Gezicht vanuit Theo’s appartement. In april won de app de Heritage in Motion Award 2014 in de categorie ‘Apps for mobile devices’, een multimedia competitie die om het jaar plaats vindt en zich richt op de makers en de gebruikers van film, games, apps en websites die Europa’s erfgoed uitdragen.

Lees ook:Kunst app van de week: Touch Van Gogh
Lees ook:Vooraankondiging: de ontdekking van Vincent van Gogh
Lees ook:Vincent van Gogh gaat bloggen
Lees ook:Echte Van Gogh in Zwolle ontdekt
Lees ook:Curator’s Choice: De Mesdag Collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>