Bonnefantenmuseum maakt debuut bij Google Art

Het Bonnefantenmuseum in Google Art Project CREDITS SCREENSHOT: José van der Wegen

Een deel van de collectie van het Bonnefantenmuseum is vanaf vandaag online te zien via Google Art Project. In totaal toont het museum 95 topstukken uit de collectie van 41 kunstenaars. Het museum zal deze online collectie geleidelijk uitbreiden.

Google Cultural Institute streeft er met Art Project naar cultuur online toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Wereldwijd krijgen kunstliefhebbers de mogelijkheid om met een paar simpele muisklikken kunstwerken te ontdekken; van schilderijen en beeldhouwwerken tot straatkunst en foto’s. Sinds de online database in 2011 startte, zijn de collecties van 670 culturele instellingen toegevoegd. Daarvan zijn er meer dan 470 gespecialiseerd in beeldende kunst.

Vandaag lanceert Google de collectie van het Bonnefantenmuseum. Daarmee is het Bonnefanten het negende museum in Nederland dat via Art Project te bezoeken is. Volgens Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum, is het altijd een wens van het Bonnefantenmuseum geweest om de collectie online openbaar te maken. “Met Art Project is het vanaf vandaag mogelijk dat iedereen ter wereld onze collectie kan bezichtigen.”

Het museum toont bijna 100 topstukken uit de collectie: van de Middeleeuwse houtsculpturen van de Meester van Elsloo en Jan van Steffeswert tot werken van kunstenaars uit de collectie hedendaagse kunst zoals Peter Doig, Marlene Dumas en Thomas Hirschhorn. Regelmatig worden nieuwe werken toegevoegd aan de online collectie van het museum.

Andere musea die met hun collectie online te vinden zijn bij Google Art Project zijn het Centraal Museum Utrecht, Het Gemeentemuseum Den Haag, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, het Koninklijk Paleis in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Van Gogh Museum in Amsterdam.

BRON: Persbericht Bonnefantenmuseum

 

Lees ook:Google Art Project 2.0
Lees ook:Is museumbezoek via Internet de toekomst?
Lees ook:Google Goggles voor het Getty Museum
Lees ook:Internationale Museumdag: tijd voor kunst Doodles
Lees ook:Google meets Red Bull: Street Art View

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>