Bevrijdingsmuseum lanceert nieuwe app Warstories

Warstories via de app CREDITS: Perssupport.nl

Zondag 20 september lanceert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Groesbeek in samenwerking met Spektor Storytelling een spannende nieuwe app voor de iPhone. Met Warstories gaan gebruikers op zoek gaan naar locaties, verhalen en voorwerpen over de bevrijding in de regio Groesbeek-Nijmegen. 
Tijdens de zoektocht loopt u in de voetsporen van onder meer een Amerikaanse parachutist of een oorlogsbruid. Gebruikers kunnen opdrachten uitvoeren en zo virtueel historische objecten verzamelen. Op deze manier ontdekken zij de bevrijdingsgeschiedenis en de effecten daarvan op de betrokkenen. Na het succes van applicaties zoals de Liberation Route Europe app en de speur-app Geocaching combineert het Bevrijdingsmuseum nu het beste van twee werelden in één historisch educatieve game voor jong en oud, die ook in groepen gespeeld kan worden. Meeslepende historische verhalen, spannende opdrachten en interactieve elementen maken deze app tot een ideale familie- of vriendenactiviteit.

De app zal in het Nederlands en Engels kosteloos worden aangeboden via de Apple Store en via www.warstories.nl. De officiële lancering van de app vindt plaats tijdens het Bevrijdingsfestival van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek op zondagmiddag 20 september om 14.30 uur. Tijdens een spetterende dag met onder meer een kindervrijmarkt, live-optredens en workshops zullen bezoekers ook deze gloednieuwe app kunnen uitproberen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van: Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Spektor, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

BRON: Persbericht Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 via Perssupport.nl 

Lees ook:Bevrijdingsmuseum gloeit Giro-Roze en staat stil bij sport in vrijheid
Lees ook:Songs of Liberation in het Bevrijdingsmuseum
Lees ook:Forten vol Verhalen: verhalenfestival op 18 waterlinielocaties
Lees ook:Zeldzame 17e-eeuwse helm gevonden in Fries kerkje
Lees ook:Oude Kerk lanceert vernieuwende luisterroute met actrice Halina Reijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>