Biënnale Gelderland is klaar voor de Reload

Biënnale Gelderland 2014 start vanaf vandaag CREDITS: Biënnale Gelderland

Biënnale Gelderland is klaar voor de start. Vanaf vandaag tot en met 21 december 2014 wordt op drie uiteenlopende locaties, Museum Het Valkhof, Galerie Bart en Expoplu, een bijzondere selectie van hedendaagse beeldende kunst getoond. De selectie wordt gepresenteerd onder de noemer ‘Reload, kunst om op te laden’.

De Biënnale Gelderland is toe aan de negende editie. De laatste jaren wordt de Biënnale met regelmaat om en om in Arnhem en Nijmegen gehouden. In 2016 vindt Biënnale Gelderland dan ook weer in Arnhem plaats. Nieuw aan deze editie is dat gekozen is voor niet één curator  maar een kwartet aan curatoren. Dit zijn curatoren van Galerie Bart en Expoplu, te weten Kim Uittenhout, Simone Kol, Bas Mühren en Jan-Wieger van den Berg.

Gedurende de Biënnale Gelderland is er een breed programma beschikbaar. De aftrap is dit weekend met een festival. Dit start vanavond om 19.15 uur in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Daarna kun je vanaf 21.00 uur Galerie Bart en Expoplu bezoeken. Hiervoor kun je tot  22.45 uur gebruikmaken van speciaal Biënnale Gelderland vervoer. Na 22.45 uur zul je gebruik moeten maken van eigen vervoer, zoals de benenwagen, de fiets of de auto. Op zaterdag 8 november start het festival om 20.00 uur op het Honigcomplex aan de Waalbandijk. De andere twee locaties zijn dan gesloten. In Galerie Bart en verder op het Honigcomplex zijn deze avond diverse live-optredens.

Verspreid over de diverse locaties in Nijmegen zijn werken van diverse kunstenaars te zien. Bij Expoplu zie je werken van Albert Goederond, Donna Verheijden, Karel van der Eijk en Stan Wannet. Bij Galerie Bart mag je rekenen op werken van Ans van der Vleuten, Berend Strik, Donna Verheijden, Frank en Michiel, Jeroen Glas, Keiko Sato, Lieven Hendriks, Niels van Bunningen en Peter van der Es. Tot slot is er nog werk te bezichtigen in Museum Het Valkhof. Verwacht onder meer werken van Alphons ter Avest, Daniela Schwabe, Jeroen Glas, Jonas Wijtenburg, Levi van Veluw, Niels van Bunningen, Rob Voerman, Tanja Smeets en Thijs Linssen.

Wil je meer weten over de Biënnale Gelderland 2014? Kijk dan hier.

Lees ook:Biënnale Lyon 2011
Lees ook:Van papiermarkt tot papieraankoop in Rijswijk
Lees ook:Klaar voor de Amstelveen Triënnale 2014
Lees ook:Museum Het Valkhof maakt zich op voor grondige verbouwing
Lees ook:Meester-edelsmid in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>