100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

De voorkant van de Kunstroute 2015-folder CREDITS: Kunstenaarsinhetstatenkwartier

Wat is er mooier dan tijdens het 100 jarige bestaan van het Statenkwartier een prachtige kunstroute te kunnen lopen of fietsen door datzelfde Statenkwartier en de sfeer te proeven van deze bijzondere buurt met haar kunstzinnige bewoners? Inderdaad, niets! Daarom kunt u op 11 en 12 april 2015 uw hart ophalen in het Statenkwartier in Den Haag.

In het Statenkwartier wonen veel kunstenaars die elk op hun eigen wijze deel uitmaken van de buurt. Ruim 80 kunstenaars zijn lid van De KS (Kunstenaars in het Statenkwartier). Dit is een netwerk dat tot doel heeft de kunstenaars met elkaar te verbinden en de kunst uit de wijk onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

Gastheer van de overzichtstentoonstelling van de kunstroute is wederom Brasserie Berlage. U kunt een kijkje nemen en bepalen welke kunstenaars u wilt bezoeken om meer van het werk te zien. Bent u geïnteresseerd in het thema ’100 jaar Statenkwartier’, dan is de speciale tentoonstelling in de Galerie Alles in de werkplaats in van Loostraat 83 zeker een aanrader. Daar hangen de originele kunstwerken, waarvan de kaarten voor 100 jaar Statenkwartier zijn gemaakt die u op de meeste locaties zult aantreffen.

Aan de vierde editie van de kunstroute nemen dit jaar 51 kunstenaars deel op 40 locaties. De locaties op de route zijn gemarkeerd door opvallende raamborden. Uiteraard zullen de deelnemende kunstenaars op een later tijdstip vermeld worden op Kunst.blog.nl!

BRON: Persbericht Kunstenaarsinhetstatenkwartier 

Lees ook:Een rondje kunst door het Statenkwartier
Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst

1 Reacties // Reageer

One thought on “100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>