Een rondje kunst door het Statenkwartier

Rondje Kunst in het Statenkwartier CREDITS: Kunstenaars in het Statenkwartier

In het weekend van 16 en 17 april vindt in het Haagse Statenkwartier voor de vijfde maal het Rondje Kunst plaats. Met de kunstroute Kunstenaars in het Statenkwartier worden in totaal werken van 18 kunstenaars getoond. Zes kunstenaars binnen het Statenkwartier hebben hiervoor ook gastkunstenaars uitgenodigd. 

Het rondje voert in totaal langs zes statige huizen in het Statenkwartier. De huizen zijn herkenbaar aan de V – borden. Op zaterdag 16 april zijn de huizen van 14.00 tot 21.00 uur te bezoeken en op zondag 17 april van 11.00 – 18.00 uur. De kunstenaars heten alle bezoekers graag van harte welkom om de werken in huis, tuin, atelier en camper te bekijken. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de makers van de werken, zodat duidelijk wordt wat hen inspireert, wat voor technieken zij gebruiken en welke ideeën er aan hun werken ten grondslag liggen.

Er worden diverse werken getoond. Er zijn diverse schilderijen en tekeningen te zien, maar ook foto’s, beelden, sieraden, collages, meubels en vele andere kunstvormen komen langs. De afwisseling van werk en ruimte geeft de kunstroute een extra dimensie. De kunstenaars die dit jaar deelnemen aan de kunstroute zijn Nicolette Bénard, Sylvia de Boer, Steven van Beijeren, Floor Nijman, Jantien Salomons, Greta Verschoor, Yke Prins, Jaap Luiting, Ingrid Berger, Melchior van Dansink, Single Club, Nelleke Lettinga, Jolanda Jansen, Natascha Morsink, Bettina Honig, Inge Simonis, Petra Knötschke, Stephanie Luikenaar en kunstenaarscollectief OUD3.

Kijk voor meer informatie hier.

BRON: Rondje Kunst in het Statenkwartier

Lees ook:100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst
Lees ook:En route met KopS door Scheveningen
Lees ook:Museumnacht Delft 2011
Lees ook:Voor de elfde keer: Buren B!zonder
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>