De Verbeelding aan de Amstel: unieke en eenmalige kunstroute langs de Amstel

De kunstroute bestaat uit diverse panelen CREDITS: Maison PR

Op 5 juni aanstaande vindt de Amstellanddag plaats waarbij boeren, kunstenaars en ondernemers hun deuren open zetten voor bezoekers. Tijdens de tiende editie kan men genieten van het prachtige eeuwenoude landschap waar de Amstel als verbindend lint tussen stad en land stroomt. Speciaal voor deze tiende editie is een unieke kunstroute opgesteld. 

Op  de Amstellanddag zelf kunnen bezoekers genieten van meer dan 70 activiteiten over het hele gebied verspreid. Natuur, cultuur historie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. De kunstroute ‘De verbeelding aan de Amstel’  tussen Amsterdam centrum en Ouderkerk aan de Amstel vertelt het unieke verhaal van dit magisch gebied middels 23 panelen met historische prenten en schilderijen geplaatst op diverse locaties langs de Amstel. De panelen bieden een blik op de Amstel door de ogen van kunstenaars tussen 1600 en 1960; heden en verleden zijn ter plekke te zien. De expositie is absoluut uniek en heeft een tijdelijk karakter van 30 mei tot en met 30 juni 2016 met een mogelijke verlenging van een maand.

Onderdeel van het programma is ook een unieke bootdienst die vaart tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel, welke op de Amstellanddag gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. De boot start in Amsterdam ter hoogte van de Hermitage en heeft drie stops op verschillende prachtige plekken langs de Amstel, en vaart vervolgens door naar Ouderkerk aan de Amstel en vice versa.

Daarnaast kunnen bezoekers bij vele boeren terecht, is er een een poldersafari, speciale wandelroutes, tentoonstellingen, workshops en voorstellingen. Speciaal voor deze dag zijn er verschillende workshops georganiseerd voor jong en oud zoals tekenen, keramiek en bewegen. Vele kunstenaars doen ook dit jaar mee en stellen hun ateliers open.  Kortom: er is een boordevol programma met voor ieder wat wils, om de prachtige Amstel, haar oevers en haar bewoners te ontdekken! De officiële opening vindt plaats op buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, op 5 juni om 10.00 uur.

BRON: Persbericht Amstellanddag via Maison PR

Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie
Lees ook:Hermitage massaal bezocht
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst
Lees ook:100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>