Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend

Antwerp Art Weekend, de eerste editie CREDITS: Antwerp Art Weekend

Om Antwerpen extra uit te lichten als dynamische hedendaagse kunststad vindt van donderdag 29 januari tot en met vrijdag 1 februari 2015 het eerste Antwerp Art Weekend plaats. Dit is een vierdaagse manifestatie in tentoonstellingsruimtes in heel de stad Antwerpen.

Tot de deelnemers behoren onder meer internationaal opererende galeries, musea, residenties, projectruimtes, een kunsthal en pop-up tentoonstellingen, zoals  M HKA, Extra City Kunsthal, Lokaal 01, Tim Van Laere Gallery, Alex Vervoordt Gallery, Zeno X Gallery, Base-Alpha Gallery, Galerie Geukens & De Vil, Galerie Van De Weghe en vele anderen. Er zijn diverse activiteiten gedurende het weekend, waarbij sommige activiteiten meerdere keren per jaar plaatsvinden en dus niet alleen tijdens het Antwerp Art Weekend!

Zo is er The Nocturne, een collectieve openingsavond voor galeries, projectruimtes en musea in het Zuid-district en Antwerpen Centrum. The Nocturne is elke zes weken van 18.00 tot 21.00 uur. Borger is een soortgelijke collectieve openingsavond voor galeries en projectruimtes in Borgerhout, Zurenborg en Berchem. Borger is drie keer per jaar vanaf 18.00 uur tot laat. Ook kun je een kaartje kopen voor het artist talk programma aan M HKA. Je kunt voor 1 euro een speciaal entreebewijs kopen als je alleen naar de artist talks komt. Als je ook de exposities van M HKA wilt zien en hiervoor een kaartje koopt, dan is toegang tot de artist talks vrij.

Uiteraard zijn er ook exposities die alleen gedurende Antwerp Art Weekend zichtbaar zijn.  Te denken valt aan Little HISK (Poortgebouw, ‘t Groen Kwartier, Hospitaalplein), The Image Generator (at Extra City Kunsthal), Contemporary photography tour,  boekverkopen, edities-, publicaties en tijdschriftlanceringen en tot slot Studio STRT – STRT Kit. Alle tentoonstellingsruimtes zijn open op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De deelnemers aan Nocturne zijn open op donderdagavond tot 21.00 uur en de Borger-deelnemers op vrijdagavond tot laat. Het volledige programma is te zien op de site. 

Lees ook:De hoek onder de aandacht: Extra City toont The Corner Show
Lees ook:Antwerpen krijgt nieuwe Kunsthal
Lees ook:Extra City Antwerpen vaart nieuwe koers
Lees ook:Bijzondere lezingen in Extra City Kunsthal
Lees ook:Een kunstwandeling door Brussel: Brussels, I Love You

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>