KadS [Kunst aan de Schinkel]

Emmeline de Mooij, 24-UURS KLOOSTER, interior, mixed-media, sound installation, 2015
Foto: G.J. van Rooij

(Her)ontdek de Amsterdamse Schinkelbuurt van 27 september tot en met 8 november tijdens KadS oftewel Kunst aan de Schinkel. Gerenommeerde kunstenaars maken nieuw werk geïnspireerd op het thema ‘Verborgen Plekken’. 

Tien kunstenaars maken nieuw werk op onbekende, geheime locaties zoals een kelder, een oude tramremise, vervallen begraafplaats of een brugwachtershuisje. Ontdek zowel verstopte, anonieme plekken in de stad als het verborgene in de mens. Deelnemende kunstenaars zijn Virginie Dubois, Roos Groothuizen, Lennart Lahuis, Ola Lanko, Jeroen van Loon, Lucia Luptáková, Isabel Miquel Arques, Emmeline de Mooij, Leonard van Munster, Michiel van Nieuwkerk; Olivier de Sagazan (openingsperformance).

Een van de werken is dat van Emmeline de Mooij, namelijk haar 24-uurs klooster bij het Brugwachtershuisje bij de Théophile de Bockbrug. Boek een gratis retraite voor 24 uur, weg van de dagelijkse sleur, in het brugwachtershuisje van de Theophile de Bockbrug. De Mooij geeft met haar inrichting deze bijzondere locatie het geborgen karakter van een baarmoeder. Iedereen is welkom hier een nachtje te boeken.

BRON: KadS en Soledad Senlle Art Foundation 

Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:16 kunstwerken uit Hitler’s collectie teruggevonden
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen
Lees ook:Maakster kattentas bundelt haatmail

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>