Een kunstwandeling door Brussel: Brussels, I Love You

CREDITS: Brussels I Love You

Tot 27 februari kunt u deelnemen in Brussel aan het hedendaagse kunstparcours ‘Brussels I Love You’. Voor deze eerste editie brengt het parcours twintig deelnemende organisaties bijeen in Sint-Gillis en Elsene. Binnen het parcours vallen zowel galeries, projectruimtes, residenties als andere initiatieven. De rode draad binnen het traject is de Belgische creatie van hedendaagse kunstenaars. ‘Brussels I Love You’ is een initiatief van Alexandra Decraene, die eerder onder de noemer ‘Paris je t’aime’ de Parijse galeries verenigde.

Met de kunsttour moet kunst dichter bij het publiek worden gebracht, maar tegelijkertijd moeten partijen in de kunstmarkt, zoals galeries, projectruimtes, artist residencies en andere initiatieven nader tot het publiek worden gebracht. Daarnaast biedt het een kans aan jonge enthousiaste kunstenaars om de markt beter te doorgronden en te begrijpen.

Gedurende twee weken zullen de deelnemende ruimtes steeds andere evenementen en activiteiten organiseren, zoals boekpresentaties, conferenties, projecties, installaties, lezingen. Alles is gericht op het bevorderen van de interactie tussen bezoekers en verzamelaars en kunstruimtes en galeries, terwijl tevens de exposities volop de ruimte krijgen.

Met Belgische kunst als thema van deze kunsttour gaat Brussels I Love You overigens verder dan puur Belgische kunst. Belgische kunst is een wereld van Frans en Vlaamssprekende kunstenaars, een wereld van kunstenaars die in het buitenland wonen, maar ook kunstenaars die wel in België wonen, maar zowel in binnen- als buitenland te zien zijn met hun werken. Brussels I Love You kan gezien worden als een kunsttour waarbij de kunstzinnige roots van het land de basis vormen. Tevens is het een manier om Brussel eens op een andere manier te ontdekken.

Kijk voor alle deelnemers, exposerende kunstenaars en het programma voor deze week hier.

BRON: Brussels I Love You

 

Lees ook:Kunstbeurs Art Brussels gaat van start
Lees ook:Dit weekend KunstTour Maastricht
Lees ook:Brussel krijgt nieuw museum voor moderne kunst
Lees ook:Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend
Lees ook:Nog één dag KunstTour Maastricht voor de boeg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>