Haarlem is bijna klaar voor de Lente

De Lente van Haarlem start in maart CREDITS LOGO: Haarlemse Lente

Sinds 2012 is het ieder jaar in Haarlem tijd voor een bijzonder voorjaar, namelijk de Haarlemse Lente. Dit jaar vindt de vierde editie van Haarlemse Lente plaats op 13 tot en met 15 maart. Tijdens de Haarlemse Lente zijn er tal van tentoonstellingen en activiteiten van alle deelnemers op diverse locaties.

Deze deelnemers zijn 37PK, CASTELLVM AQVAE, de-Passages, Frans Hals Museum, Pakhuisje ‘Hal 88′, De Hallen Haarlem, Horizonverticaal, Nieuwe Vide, Rob de Vries Gallery & Projects, Sub-marine Jungle, Art Consultancy Tanya Rumpff, Teylers Museum, Patronaat en De Vishal. Deze Haarlemse kunstinstellingen bundelen voor deze vierde editie voor een nieuw thema, dit keer Bourgeois Rebellion. Tijdens deze thematische manifestatie van de Haarlemse Lente wordt onder meer ingezet op het leggen van verbindingen en het aangaan van samenwerkingen tussen Vlaamse kunstenaars en kunstinstellingen. De manifestatie is dan ook de officiële start voor het Nederland-Vlaanderen Jaar in Haarlem. ‘Bourgeois Rebellion’ moet verder gezien worden als een thema dat kijkt naar de betekenis van ‘bourgeoisie’ in de huidige tijd. Onder meer de relatie met vooruitstrevende hedendaagse kunst zal daarbij onderzocht worden.

Kijk voor meer informatie over de Haarlemse Lente en het programma op de website.

Lees ook:Louise Bourgeois vast in Gemeentemuseum
Lees ook:De hommage van Arnoud Holleman
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Deze zomer brengt Licht in de kunst
Lees ook:Wie maakt Haarlem?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>