De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie

De Bommelse Kunstroute voor een weekend vol kunstinspiratie CREDITS: Bommelse Kunstroute

Tijdens de twee laatste weekenden van juni (20 + 21 en 27 +28 juni) wordt de Bommelse Kunstroute gehouden in Zaltbommel. Tijdens de Bommelse Kunstroute presenteren ruim 20 beeldende kunstenaars hun werk in ateliers en expositieruimtes binnen en buiten de wallen van Zaltbommel. Toegang is gratis.

Op 20 juni om 10.00 uur wordt de Bommelse Kunstroute geopend in de Gasthuiskapel. Iedereen is daarbij van harte welkom. In de Gasthuiskapel aan de Gasthuisstraat 34 is een overzichtstentoonstelling te zien. De ateliers en expositieruimtes die deelnemen aan de Bommelse Kunstroute zijn elke dag van 11.00 tot 17.30 uur geopend en gratis toegankelijk. De locaties zijn te herkennen aan de Bommelse Kunstroute-vlag. Ook staan ze vermeld op de plattegrond die voor en tijdens de route verkrijgbaar is. De locaties liggen op loopafstand van elkaar maar zijn eventueel ook bereikbaar met gratis Kunsttaxi’s.

De deelnemende kunstenaars aan de Bommelse Kunstroute zijn de volgende: Jo King, Renée Wolters, Anneke Klein, Maria van Gerwen, Anja van Schijndel, Jan van der Meer, Peter Venrooy, Annemoon Mulder, Gonneke Verschoor, Janneke Hillenaar, Sabine Vess, Rien van der Loeff, René van Dam, Sofie van Dam (gast van René van Dam), Ans van Heel, Anna van der Horst, Annita Smit, Jeroen Stijlaart, Kees van de Wal, Sonja de Jongh, Liesbeth Lehr, Rob Heijman, Hans Heijman.

Voor de mensen die onder begeleiding van een gids willen lopen, die mogelijkheid is er ook. In dit geval bezoekt u samen met de gids drie ateliers, waarbij u onderweg gewezen wordt op diverse cultureel-historische highlights van Zaltbommel. Elke wandeling duurt ongeveer twee uur. Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. De inschrijving is bij de Gasthuiskapel. Voor de culinaire genieters onder de kunstliefhebbers is er ook nog een programma. De chef-koks van enkele gerenommeerde restaurants hebben een speciaal menu samengesteld in het kader van de Bommelse Kunstroute. Tot en met 6 juli kunt u van deze kunstmenu’s genieten.

Kijk voor meer informatie op de website.

BRON: Bommelse Kunstroute

 

Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:185 kilometer lange kunstroute
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:Art and Jazz Kunstroute in Scheveningen
Lees ook:Kunstroute Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>