De strandbeesten van Theo Jansen

Theo Jansen exposeert in zijn eigen stad. CREDITS: Museum Prinsenhof Delft

Vrijdag 18 november opent in Museum Prinsenhof in Delft is de tentoonstelling Universum Theo Jansen - Of de wording van het strandbeest. Theo Jansen is afkomstig uit Delft en beleeft met deze expositie zijn eerste grote solotentoonstelling. 

In deze eerste grote solotentoonstelling in zijn eigen stad geeft Theo Jansen niet alleen een heel persoonlijk inkijkje in zijn wonderlijke wereld van vernuft en verbeelding, maar kun je ook figuurlijk in zijn hoofd kruipen. Door middel van zijn filosofische teksten, genetische codes en unieke experimenten kun je je als bezoeker laten meevoeren in zijn gedachtenspel. Jansen laat je kennis maken met imposante strandbeesten die door hun schepper als uitgestorven worden beschouwd. In de tentoonstelling komen de beesten vervolgens tot leven.

Universum Theo Jansen – Of de wording van het strandbeest is van 18 november tot en met 5 maart 2017 te zien in Museum Prinsenhof Delft.

BRON: Persbericht Museum Prinsenhof Delft

Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft toont eerste druk van Delftse stadsplattegrond uit 1678
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft koopt uniek meesterwerk uit de Gouden Eeuw
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer
Lees ook:Vermeer komt straks echt thuis in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>