Lilith: van CODA tot Eduard Planting Gallery

Lilith – Bit Player – Collector – Courtesy Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 28 januari tot en met 18 maart een expositie van de Nederlandse kunstfotograaf Lilith. Met ‘Wallflowers and other people’ toont Lilith een selectie humoristische en ironische zelfportretten uit twee nieuwe fotoseries: ‘Bit Player’ en ‘Faded Glory’. Daarnaast is in het CODA Museum in Apeldoorn vanaf 29 januari een tentoonstelling van Lilith te zien met ook enkele andere series.

Henriëtte van Gasteren (1964), bekend onder de artiestennaam Lilith, is een verhalenvertelster met een grote passie voor fotografie. Sinds 2006 laat zij haar zelfportretten voor zich spreken. Terugkerende thema’s zijn vrouwen, identiteit, vrouwelijke archetypen en het leven zelf. Het onmiskenbare werk van Lilith weerspiegelt een gevoel van vrijheid en gelijkheid.

Voor de verhalende zelfportretten van ‘Bit Player’ spelen haar familie, vrienden en bekenden de hoofdrol; thuis of op hun werk. Daarbij heeft Lilith een wat meer ondersteunende rol. Haar werkwijze is niet veranderd. Ook voor deze portretten gebruikt ze nog steeds haar camera, statief en afstandsbediening. Uiteraard ontbreekt de nodige humor niet.

De serie ‘Faded Glory’ toont de schoonheid van verval. Zelfportretten met bloemen, planten en haar eigen lichaam. Lilith accepteert dat het leven niet oneindig is. Met haar foto’s laat ze de schoonheid van het ouder worden zien. 

De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam.

BRON: Persbericht Monsieur PR voor Eduard Planting Gallery

Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:‘The Hand of Man’ – Photographs by J. Henry Fair
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>