Het Creatorium doet HET gewoon

Doe niet normaal CREDITS: CREATORIUM Alkmaar

Het gonst van de kunstzinnigheid op het moment in Alkmaar. Het ene initiatief volgt het andere op: netwerkgroepen, samenwerkingen en nieuwe platforms voor doeners. Alkmaar is geïnspireerd geraakt door de nieuwe cultuurnota Vision2020 waarin er (veel) meer plek moet komen voor productie met meer plekken in Alkmaar om te DOEN. Zo’n DOENplek is het CREATORIUM en daar wordt in december ook het nodige gedaan. Het is nu nog een beetje stil in het CREATORIUM omdat er pas in maart 2017 een nieuwe kunstenaar aan de slag gaat. In het kader van Leegstand is achteruitgang wordt in december in het CREATORIUM een weekend lang de expositie Do it anyway you wanna do it do it anyway you wanna!  gehouden. Dit is een tentoonstelling over HET DOEN. De opening van Do it anyway you wanna… is op vrijdag 16 december van 17:00 tot 21: uur. Op zaterdag 17 en zondag 18 december is de expositie open van 13:00 tot 17:00 uur.

DOEN is HOT tegenwoordig en kunstenaars doen altijd al, bewust of onbewust. Door het DOEN centraal te stellen en ons hardop af te vragen wat het DOEN eigenlijk inhoud, reageren de deelnemende (Alkmaarse) kunstenaars tijdens Do it anyway you wanna… op de frisse DOEN-golf die op het ogenblik door het culturele veld van Alkmaar stroomt. De expositie geeft vanuit de makers een inspirerende blik op de verbeelding van het DOEN. Deelnemende (Alkmaarse) kunstenaars zijn Mirjam Oosterbaan, Steven Hoes, Jos Houweling, Martijn Engelbregt, Sarai de Haan, Ferry Jong, Evert den Ouden, Arjen Ulrich en curator Gerben Hermanus.

De tentoonstelling wordt op zondagmiddag vanaf 16:00 uur muzikaal afgesloten met een optreden van Tyson Twins (improvisatie jazz duo met gitaareffecten en drum). Het CREATORIUM gaat dan weer even dicht, waarna op 1 maart 2017 Thijs Ebbe Fokkens de gelegenheid krijgt om een maand te werken in het CREATORIUM.

BRON: Persbericht CREATORIUM Alkmaar

Lees ook:Jimi Kleinbruinink presenteert zijn TRANSPARANT STATE OF MIND
Lees ook:Maquetteschilderij Cornelis Buys keert terug in Alkmaar na tien jaar restauratie
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Het paradijs van de kunstenaar
Lees ook:Fotograaf signeert puzzel Vogue Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>