Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht

38 culturele instellingen doen mee aan de Haagse Museumnacht CREDITS: Museumnacht Den Haag

Den Haag is druk bezig met de voorbereidingen voor de Museumnacht op 6 september. Over exact een maand zullen maar liefst 38 culturele instellingen de deuren van 20.00 tot 01.30 uur openen voor bezoekers. Voor jongere bezoekers is er de Kindermuseumnacht. Deze start al om 16.00 uur met een feestelijke opening in het Gemeentemuseum Den Haag.

Dit jaar heeft het programma een koninklijk tintje. De Grand Opening is in de Koninklijke Schouwburg en tevens is er een royaal aanbod kunst en cultuur, grote namen en een afterparty. De lijst met deelnemende musea bestaat onder meer uit het Gemeentemuseum, GEM, Fotomuseum Den Haag, het Haags Historisch Museum, het Louis Couperus Museum, het Mauritshuis en Museum Bredius.

De Kindermuseumnacht vindt niet plaats in alle 38 culturele instellingen. Wel doen Atrium Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Galerij Prins Willem V, Gemeentemuseum Den Haag, Haags Historisch Centrum, Heden, Kinderboekenmuseum, het Mauritshuis, het Museum voor Communicatie, het Museum Beelden aan Zee, Den Haag Sculptuur, het Nationaal Archief, Panorama Mesdag, Tweede Kamer der Staten-Generaal en de  Willemsvaart mee aan de museumnacht voor de kleinere museumbezoekers.

Lees ook:Museumnacht Den Haag
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Anton Corbijn signeert
Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>