Vooraankondiging: Daniel Kruger en zijn sieraden en keramiek

Een van de creaties van Kruger CREDITS: Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont van 17 oktober 2015 tot en met 24 januari 2016 een groot overzicht van de Duits/Zuid-Afrikaanse kunstenaar Daniel Kruger. Het sensuele en kleurrijke werk van Kruger is geliefd bij internationale verzamelaars en musea. Eén van de grootste Kruger-collecties bevindt zich in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.
De sieraden en de keramiek van Daniel Kruger zijn een spel met tegenstellingen tussen organische en geometrische vormen, harde en zachte materialen, kleur en vorm. Deze contrasten vergroten de zintuiglijke impact van zijn vormen. Zijn materiaalkeuze is eclectisch. Ornament en decor refereren aan antieke of etnische sieraden, of kitscherige keramiek. Naar eigen zeggen heeft zijn werk een uitgesproken erotische kwaliteit en gaat het over de verhouding tussen natuur en cultuur. Daniel Kruger lijkt zijn publiek niet enkel te willen plezieren, maar vooral te prikkelen.

Daniel Kruger (Kaapstad, 1951) woont en werkt sinds 1974 in Berlijn. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch verzamelt en toont ruim dertig jaar zijn sieraden en keramiek. Deze retrospectieve tentoonstelling omvat meer dan 200 sieraden en 60 keramische werken waarvan vele uit eigen collectie, en was eerder te zien in het Grassi Museum Leipzig, Schmuckmuseum Pforzheim en het Deutsches Goldschmiedehaus Hanau. Bij de tentoonstelling is het boek Daniel Kruger, Zwischen Natur und Künstlichkeit / Between Nature and Artifice verschenen.

BRON: Persbericht Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Lees ook:Timo de Rijk is nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Stedelijk Museum ontvangt bijzonder stuk van Erik Andriesse
Lees ook:Nacho Carbonell, On the Origin of Pieces
Lees ook:The Fish Pond Song in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch trekt record aan bezoekers
Lees ook:Styledrive in Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>