Wereldmuseum start met eigen boutique hotel

Een eigen hotel voor het Wereldmuseum CREDITS: Wereldmuseum

Vanaf volgend jaar kun je in het Wereldmuseum aan het Scheepvaartkwartier overnachten. Dat meldt Misset Horeca naar aanleiding van berichtgeving op Hotel.blog.nl en het AD. Het boutique hotel zal uit 15 luxe kamers gaan bestaan. Deze kamers worden gevestigd in het kantoor van het museum.

Volgens museumdirecteur Stanley Bremers moet het een hotel worden van hoge kwaliteit, vergelijkbaar met het restaurant van het Wereldmuseum. Dit restaurant scoort bijzonder hoog. Het restaurant heeft bijvoorbeeld één Michelinster en staat op de 39e plaats in de Lekker-lijst. Ook beschikt het restaurant over 17 GaultMillau-punten. De hotelkamers zullen voorzien worden van eigen kunst uit het Wereldmuseum, waarbij iedere kamer een eigen thema heeft.

De keuze voor een eigen boutique hotel is voortgekomen uit het besluit van de gemeente Rotterdam om de subsidie te beperken. Hierdoor kampt het museum met een tekort van zo’n 700.000 euro. Met het hotel hoopt het museum extra inkomsten te genereren en het tekort op te lossen. Het Wereldmuseum is een museum over culturen in het heden en het verleden en toont dan ook kunst- en gebruiksvoorwerpen van culturen over de gehele wereld.

Lees ook:Cultuursector in Rotterdam en Den Haag flink gekort
Lees ook:Vincent van GoghHuis start crowdfundingsactie voor toekomst
Lees ook:Het Conservatorium Hotel presenteert de Art Months
Lees ook:Kunstkamers in Mauritshuis
Lees ook:Bibi van der Velden exposeert in het Conservatorium Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>