Kunstenaar Ger van Elk overleden

De naar nu blijkt laatste expositie bij leven van Ger van Elk in München CREDITS: BORZO Galerie

De kunstenaar Ger van Elk is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Amsterdamse galerie Borzo laten weten. Via Borzo werden exposities van Van Elk gehouden. Van Elk kan gezien worden als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars op het gebied van de conceptuele kunst.

Van Elk was vooral bekend om zijn schilderijen, zijn sculpturen en zijn werken met film- en diabeelden. Ook installaties behoorden tot zijn portfolio. Samen met Jan Dibbets en Wim T. Schippers is hij de grondlegger van de conceptuele kunst in Nederland. Hij schreef onder meer enkele manifesten over de conceptuele kunst en zijn visie daarop. Bij conceptuele kunst draait het immers niet om de schoonheid, maar om het concept, het idee, achter het kunstwerk.

Hoewel Ger van Elk al enige tijd te kampen had met een zwakke gezondheid als gevolg van een hersenbloeding vorig jaar, werden zijn werken nog steeds getoond. Op dit moment loopt er bijvoorbeeld een expositie van het werk van Van Elk in de Kunstverein in München tot en met 31 augustus. Werken van Van Elk zijn ook te vinden in het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum of Modern Art in New York. Hij ontving ook diverse prijzen voor zijn kunst. In 1980 had hij de eer om het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië in te richten.

Lees ook:Kunstenaar Carel Visser overleden
Lees ook:Het verhaal van galerie Collection d’art
Lees ook:Jan van Hoof Galerie is Galerie van het Jaar 2017
Lees ook:Galerie Fons Welters is Galerie van het Jaar
Lees ook:Ger van Elk: Pionier van de conceptuele kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>