Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht

The Journey of Death door Khaled CREDITS Perssupport

Kunst kun je maken op alle leeftijden, het is immers niet gebonden aan leeftijd, afkomst, gender of cultuur. Iedereen kan kunst maken. Soms komt kunst echter tot stand door ingrijpende gebeurtenissen. Zoals de oorlog in Syrië.  In het kader van Wereld Vluchtelingendag heeft Save the Children een website met een verzameling aangrijpende tekeningen gelanceerd. De tekeningen zijn gemaakt door Syrische kinderen in Italië. Met deze tekeningen laat Save the Children je door de ogen van kinderen kijken naar hun verhaal en boodschap.
In 2014 arriveerden 42.323 Syriërs in Italië, waaronder 10.965 kinderen. De tekeningen zijn door Save the Children verzameld op het Centraal Station van Milaan, de plek waar veel vluchtelingen onder schrijnende omstandigheden wachten op hun doorreis naar andere Europese landen. Pim Kraan, directeur van Save the Children: “De tekeningen van deze kinderen vertellen verhalen over de verschrikkingen die zij in hun vaderland en tijdens hun huiveringwekkende tocht naar veiligheid hebben meegemaakt. Medewerkers van Save the Children vangen deze kinderen op, bieden ze een luisterend oor en bescherming in dag- en opvangcentra zodat ze hun trauma’s kunnen verwerken.”

Hoewel veel van de tekeningen angst en terreur ademen, zitten er ook duidelijke tekenen in van hoop voor de toekomst en dankbaarheid voor de ontvangen hulp. Save the Children roept iedereen op om te luisteren naar de boodschap van Syrische kinderen, zoals Khaleds tekening ‘Journey of Death’.

BRON: Persbericht Save The Children via Perssupport.nl 

Lees ook:Opening tentoonstelling ‘No lost generation’ in Statenpassage
Lees ook:Kunstenaars opgepakt in Damascus
Lees ook:Laatste dagen zomervakantie: kinderactiviteiten in musea
Lees ook:Rechtszaak om kunstwerken van “Dr. Death”
Lees ook:Kinderen ontdekken het museum tijdens de Rabo Museumkidsweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>