Academie voor Kunst en Ambacht verhuist naar Nijmegen

De Lindenberg gaat voor het oude ambacht CREDITS LOGO: De Lindenberg

De Academie voor Kunst en Ambacht verhuist vanaf september 2014 van Den Bosch naar Nijmegen, naar De Lindenberg. Daarmee krijgt de afdeling ‘beeldend werken’ bij De Lindenberg een nieuwe dimensie. De Lindenberg in Nijmegen is het Huis voor de Kunsten in de stad. 

De Academie voor Kunst en Ambacht was aanvankelijk gevestigd in Den Bosch, maar vertrekt naar Nijmegen omdat er hier veel interesse is voor de vernieuwende vorm van ambachtelijk kunstonderwijs die de Academie voor Kunst en Ambacht aanbiedt. Er is veel belangstelling voor het vaktechnische aspect van de kunsten. Aangezien de Academie voor Kunst en Ambacht de tweejarige erkende opleiding Klassieke Schildertechnieken aanbiedt, waarin allerlei schildertechnieken aan bod komen die min of meer in de vergetelheid zijn geraakt, is het een perfecte aanvulling op het onderwijs binnen De Lindenberg.

Wie zich wil verdiepen in de oude schildersambachten, kan vanaf september wekelijks een dag les krijgen. Ook staan er na de zomer workshops en masterclasses op het programma. De oude schildersambachten waarmee gewerkt zal worden, betreffen onder meer Punisch-was en encaustiek. Dat zijn technieken die in vroeger tijden door de Grieken en Romeinen werden gebruikt. Tijdens de lessen leren deelnemers hoe ze materialen, ondergronden en verven zelf kunnen maken. In twee jaar tijd leren ze alles over alle klassieke tempera- en olieverftechnieken, fresco, caseïneverf, lijmverf, miniaturen, wasverven, kalkverven en nog veel meer.

De Academie voor Kunst en Ambacht biedt de opleiding ook in Utrecht aan. Daar wordt ook de opleiding Toegepaste Schildertechnieken aangeboden: een opleiding die zich speciaal richt op het decoreren en beschilderen van gebouwen en huizen met traditionele en duurzame technieken zoals fresco, sgraffito en tadelakt.

Lees ook:Meester-edelsmid in Nijmegen
Lees ook:Kunst & Ambacht op Open Monumentendag 2015
Lees ook:Kunst en ambacht op Landgoed Klarenbeek
Lees ook:Kunststudenten presenteren hun werk
Lees ook:Creatieve explosie in Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>