Hommage aan Charles Vos in Maastricht

Charles Vos in zijn atelier CREDITS: Museum aan het Vrijthof

Dit jaar s het is zestig jaar geleden dat Charles Vos (Maastricht 1888 – Maastricht 1954) overleed. Museum aan het Vrijthof brengt daarom een hommage aan de ‘stadsbeeldhouwer van Maastricht’ en eert hem deze zomer met een tentoonstelling. 
Tijdens de tentoonstelling krijgt u een indruk van het atelier van Charles Vos en zijn werk bij de Sphinx. U komt oog in oog te staan met zijn kunstenaarsvrienden die bekend staat als de Bende van de Suisse. U staat letterlijk stil bij zijn religieuze beelden in een kerkelijke atmosfeer. De veelzijdigheid van Charles Vos als kunstenaar en diversiteit van zijn werk staan centraal in deze tentoonstelling. Tevens kunt u deelnemen aan een stadswandeling van VVV Maastricht waarbij u met een gids langs verschillende bekende beelden van Charles Vos in de binnenstad van Maastricht loopt.

Voor het eerst in 26 jaar wordt er in Maastricht een expositie georganiseerd welke volledig is gewijd aan het werk van Charles Vos. Ook is het de eerste monografische tentoonstelling over Charles Vos in een Maastrichts museum. De expositie is te zien van 15 juni t/m 14 september 2014.

Lees ook:Kunstenaarsduo ‘Les Deux Garçons’ exposeert met ‘PURE’ in Museum aan het Vrijthof in Maastricht
Lees ook:Museum aan het Vrijthof zet André Rieu in de spotlights
Lees ook:Marie Cécile Thijs in Museum aan het Vrijthof
Lees ook:Mart Visser exposeert in Maastricht
Lees ook:Project Catwalk voor kunstenaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>