Vmbo-leerlingen SintLucas maken recordlino Van Gogh

De vmbo-leerlingen van SintLucas in Eindhoven hebben een record gevestigd door een enorme linoleumprint te maken. In de linoleumprint werden 14 schilderijen van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh verwerkt.

De print is 28,32 meter lang met een hoogte van 1,16 meter. Het vorige record stond op 24,43 meter. Met deze nieuwe print is een nieuw record gevestigd. Het is overigens niet de eerste keer dat de leerlingen van SintLucas een record vestigen. Zo maakten ze ook al het grootste glow-in-the-dark schilderij en het grootste monopolyspel. Tijdens de open dagen van SintLucas werd de print tentoongesteld.

Op Omroep Brabant staat een filmpje met betrekking tot de linoleumprint en de ontwikkeling van het werk.

Lees ook:Belgische leerlingen maken langste linosnede ter wereld
Lees ook:Eindhoven krijgt weer GLOW
Lees ook:De GLOW van Eindhoven
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>