Tekenaar Peter van Straaten (1935-2016) overleden

Het alledaagse leven gezien door de ogen van Peter van Straaten. Met een eigen vorm van humor en soms een kwinkslag, maar bovenal herkenbaar als een tekening van Van Straaten. Jarenlang was zijn werk te zien in diverse kranten en tijdschriften en zijn werk werd ook meerdere malen bekroond. Maar helaas, Peter van Straaten overleed gisteren op 81-jarige leeftijd na al een tijd ongeneeslijk ziek te zijn geweest. 

Daarmee komt een einde aan een tijdperk van spotprenten die onder meer dagelijks en wekelijks verschenen in eerst Het Parool en sinds 2012 in De Volkskrant. Persoonlijk vond ik zijn tekeningen altijd heerlijk herkenbaar: hij gaf het dagelijks leven weer op een wijze die voor iedereen herkenbaar was. Zo herkenbaar dat je er altijd wel een beetje of een beetje veel om moest lachen. De kunstenaarspen van Van Straaten zal gemist worden.

Lees ook:Arie Kater – De kater komt later
Lees ook:Museum Van Lien gaat sluiten
Lees ook:Kunstacademie krijgt stripafdeling
Lees ook:Atelier Metten Koornstra geveild
Lees ook:Daniëlle Frenken in de Torenkamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>