S.M.A.K. en Rode Kruis geven tekeningen van vluchtelingen uit

Van hier tot daar: het verhaal van vluchtelingen in tekeningen gevat CREDITS: S.M.A.K, Rode Kruis, Mercatorfonds

Het S.M.A.K. in Gent en het Rode Kruis Vlaanderen zijn deze week gestart met met de voorverkoop van het boek ‘Van hier tot daar / D’ici jusqu’à là bas’. Dit betreft een nieuwe S.M.A.K.-publicatie met tekeningen van vluchtelingen in België.De tekeningen in het boek werden door S.M.A.K. verzameld in verschillende opvangcentra in België. Met dit boek wil S.M.A.K., na ‘Traces of Survival’ (Irak, 2015), opnieuw bijdragen aan het debat en de beeldvorming rond vluchtelingen. De teksten in het boek zijn verzorgd door onder meer Philippe Van Cauteren, Rudi Vranckx en Prof. dr. Philip Vandekerckhove. Op maandag 20 juni, tijdens Wereldvluchtelingendag, zal het boek officieel gepresenteerd worden. Die dag zal S.M.A.K ook gratis de deuren openen voor het publiek. Op deze dag vinden ook tal van activiteiten plaats. De programmering hiervan zal nog bekend worden gemaakt.

Voor het boek is gebruik gemaakt van tekeningen van vluchtelingen uit opvangcentra in Maximiliaanpark, Poelkapelle, Sijsele, Koksijde, Leopoldsburg en Holsbeek. De tekeningen vertellen het verhaal van de vluchtelingen, waarbij soms wreedheden getoond worden, maar de tekeningen tonen ook klein geluk en hoop. Alle inkomsten van de verkoop van het boek gaan uiteindelijk naar het Rode Kruis voor het ontwikkelen van artistieke projecten in de kampen. Deze publicatie zelf is een samenwerking tussen S.M.A.K., Mercatorfonds en het Rode Kruis-Vlaanderen, met deelname en steun van Fedasil.

BRON: Persbericht S.M.A.K.

Lees ook:Wereldvluchtelingendag in S.M.A.K.
Lees ook:Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht
Lees ook:Nazi-roof Matisse eindelijk recht gezet
Lees ook:Raymond Rutting’s The Art of News #2
Lees ook:Kunstwereld zet zich in voor Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>